MUFFINS MED BANAN

Vafler, boller og muffins inneholder ofte mye sukker, og bør ikke serveres så ofte i barnehagen. Ved noen spesielle markeringer som for eksempel 17. mai og juleavslutning kan det likevel passe med slike matretter. Derfor har vi samlet noen gode, smakfulle oppskrifter som samtidig har en litt sunnere vri.

Les mer

BOLLER MED HAVREGRYN

Boller inneholder ofte mye sukker, og bør ikke serveres så ofte i barnehagen. Ved noen spesielle markeringer, som for eksempel 17. mai og juleavslutning, kan det likevel passe med noe ekstra godt. Derfor finner du her en oppskrift på gode boller, med en sunnere vri.

Les mer

VAFLER MED HAVREGRYN

Havregryn gir vaflene god smak og konsistens. Dessuten inneholder havre det sunne, umettede fettet. Bruk gjerne også olje eller flytende margarin, eventuelt smeltet plantemargarin.

Les mer

TZATSIKI

Dypp oppkuttede grønnsaker i disse dippene eller server dipp som tilbehør til varmretter eller som pålegg på grove brødskiver

Les mer

SMOOTHIE

Smoothier kan lages i blender, matprosessor eller hurtigmikser. Det blir best smak dersom frukt og bær er godt modne.

Les mer

FRUKTSALAT

Lag fruktsalat av sesongens frukt og bær, enten to eller flere sorter i blanding. Den blir best hvis frukten er godt moden. Beregn ca. 1 frukt per barn. Server fruktsalaten nylaget, gjerne med litt vaniljekesam/vaniljekvarg eller yoghurt naturell. Tilsett eventuelt litt rosiner og hakkede nøtter.

Les mer

LANGPANNEPIZZA

Det er mye mat i denne langpannepizzaen som har en tykk, saftig bunn som inneholder grovt mel. Du kan bruke annet fyll enn det som står i oppskriften, og her er det bare fantasien som setter grenser. Bruk for eksempel løk, tomat, squash, paprika, sopp, ananas, skinke eller karbonadedeig. Server gjerne litt salat sammen med […]

Les mer

PASTA BOLOGNESE

En klassisk bolognesesaus inneholder rikelig med findelte grønnsaker. Dette er en smart måte å få barna til å spise grønnsaker. Sausen kan lages både med og uten kjøtt. Server med nykokt fullkornspasta eller grovt brød.

Les mer

LAPSKAUS

Det tar litt tid å skjære opp alt som skal i en lapskaus, men når det først er gjort, er dette lettvint mat å servere til mange. Istedenfor friske grønnsaker kan du bruke en frossen grønnsaksblanding. Til lapskaus passer mørt kjøtt av svin, storfe eller lam. Rester av ulike typer kjøtt kan også brukes. Server […]

Les mer

FISKEBOLLER I HVIT SAUS

Fiskeboller er en rimelig rett som er enkel å tilberede til mange. Server fiskebollene med kokte poteter og grønnsaker.

Les mer

Neste side »