Bakt potet med røkelaksrøre
En gammel klassiker i ny drakt, som lett kan lages til mange. Lag gjerne deres eget navn på retten – hva med Lune landkrabber med sjørøverrøre?
INGREDIENSER
- 10 stk bakepotet
- 250 gram røkelaks
- 2,5 dl lettrømme
- 1 boks mais
- 1 stk paprika
- 2 ss kruspersille eller gressløk
- 1 ts pepper
SLIK GJØR DU
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Vask potetene godt og prikk dem med en gaffel.
- Legg potetene på et bakepapirkledd stekebrett og bak i ovnen i ca. 40 min, eller til de er møre.
- Riv gulrot, kutt paprika i små terninger, og fordel i hver sine skåler.
- Finhakk urter.
- Kutt røkelaks i bittesmå biter, med kniv eller saks.
- Bland sammen røkelaks, urter, pepper og rømme til en røre.
- Når potetene er ferdige, klem dem forsiktig åpne.
- La potetene kjøles ned litt før servering.
- Fyll hver potet med røkelaks-røren og grønnsaker, og server.
- Dere kan også lage til en potetbuffet hvor barna kan fylle sin egen potet.
- Prøv gjerne andre toppinger, f.eks. revet ost, tunfisk, varmrøkt laks, kremost, pesto, vårløk, mais.
- Se gjerne etter norske bakepoteter - melne potetsorter som Beate og Asterix egner seg godt.
- Potetene kan også bakes raskt i mikrobølgeovn, på full effekt i 5 minutter, snu potetene og varm i 5 minutter til.
Varme retter