Bakt potet med røkelaksrøre

  • Varme retter
  • Enkel

En gammel klassiker i ny drakt, som lett kan lages til mange. Lag gjerne deres eget navn på retten – hva med Lune landkrabber med sjørøverrøre?

INGREDIENSER

  • 10 stk bakepotet
  • 250 gram røkelaks
  • 2,5 dl lettrømme
  • 1 boks mais
  • 1 stk paprika
  • 2 ss kruspersille eller gressløk
  • 1 ts pepper

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Vask potetene godt og prikk dem med en gaffel.
  3. Legg potetene på et bakepapirkledd stekebrett og bak i ovnen i ca. 40 min, eller til de er møre.
  4. Riv gulrot, kutt paprika i små terninger, og fordel i hver sine skåler.
  5. Finhakk urter.
  6. Kutt røkelaks i bittesmå biter, med kniv eller saks.
  7. Bland sammen røkelaks, urter, pepper og rømme til en røre.
  8. Når potetene er ferdige, klem dem forsiktig åpne. 
  9. La potetene kjøles ned litt før servering.
  10. Fyll hver potet med røkelaks-røren og grønnsaker, og server.
Tips
  • Dere kan også lage til en potetbuffet hvor barna kan fylle sin egen potet.
  • Prøv gjerne andre toppinger, f.eks. revet ost, tunfisk, varmrøkt laks, kremost, pesto, vårløk, mais.
  • Se gjerne etter norske bakepoteter - melne potetsorter som Beate og Asterix egner seg godt.
  • Potetene kan også bakes raskt i mikrobølgeovn, på full effekt i 5 minutter, snu potetene og varm i 5 minutter til.
Allergener: Melk/Laktose: Bruk laktosefri rømme v/laktoseintoleranse, eller plantebasert rømme v/ melkeproteinallergi Fisk: Røykelaks kan f.eks erstattes med reker, kokt egg eller kokt skinke.