Enkle, grove rundstykker med gulrot

  • Brød og rundstykker
  • Enkel

Eltefrie rundstykker som kan heve over natten!

INGREDIENSER

  • 250 gram hvetemel
  • 250 gram sammalt hvetemel
  • 0,25 ts tørrgjær
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk gulrøtter
  • 4 dl kaldt vann

SLIK GJØR DU

  1. Bland mel, tørrgjær og salt i en bakebolle.
  2. Riv gulrot og tilsett sammen med vannet.
  3. Rør raskt sammen til en deig.
  4. Dekk med klede og sett på kjøkkenbenken til dagen etter (12-20 timer heving)
  5. Sett stekeovnen til 200 grader
  6. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og hell deigen over. Del deigen i ca 10 like store stykker. Trill dem runde, og legg på et stekebrett med bakepapir.
  7. Stek rundstykkene i ca 20-25 minutter, la de kjøle seg ned på rist før servering.
  Tips
  • Tilsett gjerne frø og nøtter i deigen, eller bytt gulrot med revet eple.
  Laget i samarbeid med frukt.no Allergener: Hvete/gluten: Bruk glutenfritt mel.