Enkle, grove rundstykker med gulrot
Eltefrie rundstykker som kan heve over natten!
INGREDIENSER
- 250 gram hvetemel
- 250 gram sammalt hvetemel
- 0,25 ts tørrgjær
- 0,5 ts salt
- 2 stk gulrøtter
- 4 dl kaldt vann
SLIK GJØR DU
- Bland mel, tørrgjær og salt i en bakebolle.
- Riv gulrot og tilsett sammen med vannet.
- Rør raskt sammen til en deig.
- Dekk med klede og sett på kjøkkenbenken til dagen etter (12-20 timer heving)
- Sett stekeovnen til 200 grader
- Dryss litt mel på kjøkkenbenken og hell deigen over. Del deigen i ca 10 like store stykker. Trill dem runde, og legg på et stekebrett med bakepapir.
- Stek rundstykkene i ca 20-25 minutter, la de kjøle seg ned på rist før servering.
- Tilsett gjerne frø og nøtter i deigen, eller bytt gulrot med revet eple.
Brød og rundstykker