Potet- og purresuppe
En enkel og rimelig suppe med norske grønnsaker, som passer perfekt på kalde dager.
INGREDIENSER
- 2 ss raps- eller olivenolje
- 2 stk store purreløk
- 1 kg melne poteter
- 380 g hvite bønner
- 2 liter vann
- 2 stk buljongterning*
- 2 dl lettmelk*
SLIK GJØR DU
- Skyll purren godt for å fjerne jord, og skjær i tynne skiver.
- Skrell potetene og kutt dem i små terninger.
- Varm olje på middels varme en stor gryte. Stek purreløken i ca. 5 minutter til den blir myk.
- Tilsett poteter, vann og buljong. Kok opp, senk varmen og la det småkoke i ca. 15 minutter, eller til potetene er helt møre.
- Hell av laken på bønnene, og skyll godt.
- Tilsett hvite bønner i suppen og kjør den glatt med en stavmikser eller blender.
- Tilsett melk og kok opp.
- Server med grovt brød eller flatbrød.
- Poteter kan skrelles og kuttes dagen før, eller bestilles ferdig skrelt og oppkuttet.
- Melken kan fint tilsettes til slutt, uten oppkok, for å kjøle ned varm suppe før servering.
Suppe