Potet- og purresuppe

  • Suppe
  • Enkel

En enkel og rimelig suppe med norske grønnsaker, som passer perfekt på kalde dager.

INGREDIENSER

  • 2 ss raps- eller olivenolje
  • 2 stk store purreløk
  • 1 kg melne poteter
  • 380 g hvite bønner
  • 2 liter vann
  • 2 stk buljongterning*
  • 2 dl lettmelk*

SLIK GJØR DU

  1. Skyll purren godt for å fjerne jord, og skjær i tynne skiver.
  2. Skrell potetene og kutt dem i små terninger.
  3. Varm olje på middels varme  en stor gryte. Stek purreløken i ca. 5 minutter til den blir myk.
  4. Tilsett poteter, vann og buljong. Kok opp, senk varmen og la det småkoke i ca. 15 minutter, eller til potetene er helt møre.
  5. Hell av laken på bønnene, og skyll godt.
  6. Tilsett hvite bønner i suppen og kjør den glatt med en stavmikser eller blender.
  7. Tilsett melk og kok opp.
  8. Server med grovt brød eller flatbrød.
  Tips
  • Poteter kan skrelles og kuttes dagen før, eller bestilles ferdig skrelt og oppkuttet.
  • Melken kan fint tilsettes til slutt, uten oppkok, for å kjøle ned varm suppe før servering.
Laget i samarbeid med frukt.no Allergener: Hvete/gluten: Bruk buljong uten hvete/gluten, og evt glutenfritt brød/flatbrød. Selleri: Sjekk om buljong inneholder selleri. Melk/laktose: Bruk laktosefri melk ved laktoseintoleranse, eller plantebasert melk ved melkeproteinallergi.