SCONES

Scones er en type rundstykker det er raskt å lage fordi det blir brukt bakepulver i deigen istedenfor gjær, og de trenger derfor ikke heve før du steker dem. Hele prosessen er unnagjort på under en halv time. De får en litt annen konsistens enn rundstykker bakt med gjær. Tilsetter du et par fedd presset […]

Les mer

HORN

Det er litt mer jobb å bake horn enn rundstykker. Til gjengjeld er de mer dekorative. De kan fylles med tynne skiver av ost og skinke eller en skje med litt tykt pizzafyll før du ruller dem sammen. Ikke fyll hornene for fulle, det renner lett ut. Fylte horn er god og lettvint turmat. Bruk […]

Les mer

RUNDSTYKKER

Disse grove rundstykkene kan varieres ved at deigen blir tilsatt solsikkekjerner eller sesamfrø. Tørkede urter, for eksempel 1–2 ts timian, oregano eller basilikum, smaker også godt. Strø gjerne litt krydder, frø eller havregryn over før du steker rundstykkene. Bruk litt ekstra hvetemel dersom deigen blir bløt. Prosjoner = antall rundstykker  

Les mer

HAVREGRYNSBRØD

Havregryn gir saftig og godt brød. Enda saftigere blir det om du blander inn revet gulrot. Bruk litt ekstra hvetemel dersom deigen blir bløt. Porsjoner = antall brød    

Les mer