Disse smakfulle og saftige muffinsene er en hit til både skogsturen og som tilbehør til suppe. Fylt med grovt mel, grønnsaker og ost – en gavepakke av en lunsjrett som også lett kan fryses ned. 10 porsjoner = ca 10 små muffins.
Denne gamle klassikeren er en ypperlig måte å bruke opp rester av tørt brød og fruktbiter. Dette er en enkel og fin oppskrift som barna også kan være med på å lage.
Scones er en type rundstykker det er raskt å lage fordi det blir brukt bakepulver i deigen istedenfor gjær, og de trenger derfor ikke heve før du steker dem. De får en litt annen konsistens enn rundstykker bakt med gjær. Scones smaker best helt nybakt. Porsjoner = antall scones
Horn er dekorative og kan fylles med tynne skiver av ost og skinke eller en skje med litt tykt pizzafyll før du ruller dem sammen. Ikke fyll hornene for fulle, det renner lett ut. Fylte horn er god og lettvint turmat. Bruk litt ekstra hvetemel dersom deigen blir bløt. Porsjoner = antall horn
Disse grove rundstykkene kan varieres ved at deigen blir tilsatt solsikkekjerner eller sesamfrø. Tørkede urter, for eksempel 1–2 ts timian, oregano eller basilikum, smaker også godt. Strø gjerne litt krydder, frø eller havregryn over før du steker rundstykkene. Porsjoner = antall rundstykker
Havregryn gir saftig og godt brød. Enda saftigere blir det om du blander inn revet gulrot. Bruk litt ekstra hvetemel dersom deigen blir bløt. Porsjoner = antall brød