Lavasuppe med torsk

  • 8 nye retter
  • Enkel

Eventyrlig god torsk i lava! Eller en rask, tomatbasert fiskesuppe med hvit fisk og purre, om du vil.

INGREDIENSER

  • 2,5 purreløk
  • 5 ss raps- eller olivenolje
  • 2,5 boks hermetiske tomater
  • 1,25 liter fiske- eller grønnsaksbuljong og vann*
  • 1200 g torsk eller sei (fersk eller frossen)*
  • 1,25 ts salt
  • 20 drag pepper
  • 1,25 ts paprikapulver (kan sløyfes)
  • 2,5 håndfuller risk basilikum eller persille (kan sløyfes)
  • 10 ss lettrømme eller crème fraîche (kan sløyfes)*
  • 10 skiver grovbrød til servering*

SLIK GJØR DU

  1. Vask purreløken og skjær den i tynne ringer.
  2. Skjær fiskefileten i terninger.
  3. Varm litt olje på middels varme i en stor kasserolle.
  4. Fres purreløken i et par minutter.
  5. Tilsett hermetiske tomater, buljongterninger og vann. Kok opp og la koke i ca. 5 minutter.
  1. Tilsett salt og smak til med paprikapulver og pepper.
  1. Skru ned varmen og tilsett fisketerningene. La dem trekke i ca. 3 minutter.
  2. Topp suppen med frisk basilikum eller persille, og en liten skje med rømme/crème fraîche. Server med grovt brød.
  Tips:
  • Hvis du bruker frossen fisk, kan denne først tines raskt i lunkent vann i ca. 20 minutter, eller i kjøleskap over natten.
  • Tilsett gjerne flere grønnsaker i suppen, for eksempel gulrot eller sellerirot.
Allergener: Hvete/gluten: Bruk glutenfritt brød og buljong uten hvete/gluten. Selleri: Bruk buljong uten selleri. Fisk/skalldyr: Fisk kan eventuelt erstattes med kokt egg eller røde linser. Bruk buljong uten fisk/skalldyr. Melk/laktose: Bruk laktosefri rømme ved laktoseintoleranse, eller plantebasert rømme ved melkeproteinallergi.