Lavasuppe med torsk
Eventyrlig god torsk i lava! Eller en rask, tomatbasert fiskesuppe med hvit fisk og purre, om du vil.
INGREDIENSER
- 2,5 purreløk
- 5 ss raps- eller olivenolje
- 2,5 boks hermetiske tomater
- 1,25 liter fiske- eller grønnsaksbuljong og vann*
- 1200 g torsk eller sei (fersk eller frossen)*
- 1,25 ts salt
- 20 drag pepper
- 1,25 ts paprikapulver (kan sløyfes)
- 2,5 håndfuller risk basilikum eller persille (kan sløyfes)
- 10 ss lettrømme eller crème fraîche (kan sløyfes)*
- 10 skiver grovbrød til servering*
SLIK GJØR DU
- Vask purreløken og skjær den i tynne ringer.
- Skjær fiskefileten i terninger.
- Varm litt olje på middels varme i en stor kasserolle.
- Fres purreløken i et par minutter.
- Tilsett hermetiske tomater, buljongterninger og vann. Kok opp og la koke i ca. 5 minutter.
- Tilsett salt og smak til med paprikapulver og pepper.
- Skru ned varmen og tilsett fisketerningene. La dem trekke i ca. 3 minutter.
- Topp suppen med frisk basilikum eller persille, og en liten skje med rømme/crème fraîche. Server med grovt brød.
- Hvis du bruker frossen fisk, kan denne først tines raskt i lunkent vann i ca. 20 minutter, eller i kjøleskap over natten.
- Tilsett gjerne flere grønnsaker i suppen, for eksempel gulrot eller sellerirot.