VAFLER MED HAVREGRYN

  • Enkel

Havregryn gir vaflene god smak og konsistens. Dessuten inneholder havre det sunne, umettede fettet. Bruk gjerne også olje eller flytende margarin, eventuelt smeltet plantemargarin.

INGREDIENSER

  • 3 dl havregryn
  • 2 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kardemomme (valgfritt)
  • 1 ts vaniljesukker (valgfritt)
  • 6 dl lettmelk, søt/syrnet
  • 2 stk egg
  • 4 ss flytende margarin eller olje

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen havregryn, hvetemel, bakepulver, salt og kardemomme eller vaniljesukker.
  2. Rør inn melken og rør til det blir en klumpfri røre.
  3. Bland inn sammenpisket egg og margarin eller olje.
  4. La røren stå og svelle i minst 15 minutter før du steker vaflene
  Oppskriften er hentet fra Helsedirektoratets Bra mat i barnehagen Skriv ut oppskriften (10 porsjoner) Allergener: Havre, hvete, melk, egg, soya (finnes i flytende margarin)