Vegetarlasagne
Denne vegetarlasagnen er proppfull av gode råvarer, og er en ekte matredder-rett. Er kjøleskapet fullt av middagsrester eller slappe grønnsaker så er dette en ypperlig anledning til å få brukt dem opp!
INGREDIENSER
- 4 ss flytende margarin
- 2 stk løk
- 4 fedd hvitløk
- 2 kg diverse grønnsaker som f.eks revet gulrot, squash, pastinakk, søtpotet, bønner, sopp
- 4 boks hakkede tomater
- 2 ts basilikum, tørket
- 2 ts timian, tørket
- 2 ts oregano, tørket
- 6 ss flytende margarin
- 8 ss siktet hvetemel/glutenfritt mel
- 14 dl lettmelk
- 10 dl revet ost
- 2 ts revet muskat, malt
- 1 pk lasagneplater
- 2 dl revet ost til gratineringen
SLIK GJØR DU
Tomatsaus:
- Skrell og finhakk løk og hvitløk.
- Skyll, skrell og riv grønnsaker på rivjern, eller i foodprosessor.
- Varm flytende margarin i en gryte på middels sterk varme.
- Surr løken et par minutter til den blir blank og myk.
- Tilsett hvitløk og stek i ca. 1 minutt mens du rører.
- Tilsett grønnsakene, hakkede tomater, basilikum, oregano, timian, salt og pepper.
- Tilsett litt vann dersom det trengs mer fuktighet.
- La sausen småkoke på svak varme i minst 10 minutter. Jo lenger den putrer, jo bedre blir smaken.
- Smelt flytende margarin i en kjele på middels sterk varme.
- Rør inn melet med en visp til en tykk og klumpfri masse.
- Spe med melk, litt etter litt, til en jevn og fin hvit saus.
- Tilsett revet ost og la osten smelte i sausen.
- Rør om og smak til med muskat, salt og pepper.
- Varm opp ovnen til 200 grader.
- Smør en ildfast form med flytende margarin
- Start med et lag tomatsaus
- Legg på lasagneplater
- Dekk platene med ostesaus
- Fortsett med å legge lag på lag og avslutt med ostesaus på toppen
- Dryss over revet ost og stek i ovnen på midterste rille i 30 minutter