Arme riddere

Arme riddere med frukt

  • 10 nye retter
  • Enkel

Denne gamle klassikeren er en ypperlig måte å bruke opp rester av tørt brød og fruktbiter. Dette er en enkel og fin oppskrift som barna også kan være med på å lage.

INGREDIENSER

  • 10 stk brødskive, gjerne rester av tørt brød.
  • 5 stk egg
  • 5 ss lettmelk
  • 5 stk frukt, f.eks eple, pære, brune bananer
  • 2 ss myk margarin til steking

SLIK GJØR DU

  1. Skjær brød i tykke skiver, og del de eventuelt i to.
  2. Bland sammen egg og melk i en stor bolle.
  3. Legg brødskivene ned i eggeblandingen, og la dem bli gjennombløte.
  4. Varm litt myk margarin på middels varme i en stekepanne, evt på takke eller vaffeljern.
  5. Ta opp brødskivene og stek de ca. 2 min på hver side, til de er gylne.
  6. Skjær skiver av eple og banan og server arme riddere med frisk frukt.
  Tips
  • Disse kan også stekes i ovnen i langpanne med bakepapir, eller i vaffeljern.
  • Hvis du skal lage til mange kan de stekes i ovn på 180 grader i ca 15 min Snu midtveis i steketiden for å få stekeskorpe på begge sider.
  • Bruk gjerne norsk frukt og bær i sesong. Smør gjerne litt peanøttsmør på skivene før servering.
    Du kan bestille ingredienser til denne oppskriften direkte via Oda.no Allergener: Hvete/gluten: Bruk glutenfritt brød. Melk/laktose: Bruk laktosefri melk, eller plantebasert melk ved melkeallergi. Bruk melkefri myk margarin eller rapsolje. Egg: Kan sløyfes. Soya: Bruk myk margarin uten soya, eller rapsolje.