Arme riddere med frukt
Denne gamle klassikeren er en ypperlig måte å bruke opp rester av tørt brød og fruktbiter. Dette er en enkel og fin oppskrift som barna også kan være med på å lage.
INGREDIENSER
- 10 stk brødskive, gjerne rester av tørt brød.
- 5 stk egg
- 5 ss lettmelk
- 5 stk frukt, f.eks eple, pære, brune bananer
- 2 ss myk margarin til steking
SLIK GJØR DU
- Skjær brød i tykke skiver, og del de eventuelt i to.
- Bland sammen egg og melk i en stor bolle.
- Legg brødskivene ned i eggeblandingen, og la dem bli gjennombløte.
- Varm litt myk margarin på middels varme i en stekepanne, evt på takke eller vaffeljern.
- Ta opp brødskivene og stek de ca. 2 min på hver side, til de er gylne.
- Skjær skiver av eple og banan og server arme riddere med frisk frukt.
- Disse kan også stekes i ovnen i langpanne med bakepapir, eller i vaffeljern.
- Hvis du skal lage til mange kan de stekes i ovn på 180 grader i ca 15 min Snu midtveis i steketiden for å få stekeskorpe på begge sider.
- Bruk gjerne norsk frukt og bær i sesong. Smør gjerne litt peanøttsmør på skivene før servering.