Verktøykassen

Nyttige verktøy og faglig påfyll

Her finner du verktøy og inspirasjon som kan være nyttig for arbeidet med Matjungelen i barnehagen, enten dere er rykende ferske i Matjungelen eller er klare for å dykke dypere ned i temaene knyttet til mat, helse og miljø.

Kom i gang kurs

Webinarer

Her kan du få faglig påfyll med korte webinarer som passer fint til personalmøter eller planleggingsdager. Her er det mange nyttige jungeltriks å hente.

Webinarer

Matlaging på tur

Å lage mat på tur med barna kan bidra til ekstra mye matglede og positive matopplevelser i fellesskap. I tillegg er vi ofte tettere på naturen og områder der vi kan lære mer om hvor maten kommer fra. Det trenger ikke være komplisert å lage mat på bål eller stormkjøkken, her finner du noen lure jungeltriks til hvordan vi kan lage mat på tur i barnehagen.

Matlaging på tur

Fargerik suppe

Med barn på kjøkkenet

Gjennom matlagingsaktiviteter i barnehagen kan barna lære viktige ferdigheter som de vil ha nytte og glede av hele livet. Når vi tar barna med i matlagingen har vi også en naturlig anledning til å sette fokus på hvor maten kommer fra og hva som er bra for oss å spise. Her kan du få flere tips og nyttige jungeltriks til hvordan dere kan involvere barna i matlagingen i barnehagen deres.

Med barn på kjøkkenet

Barn på kjøkkenet

Bærekraftig barnehage

Barnehagen er en fantastisk arena for å sette fokus på bærekraftig utvikling. Gjennom konkrete og hverdagsnære aktiviteter kan vi hjelpe barna med å utvikle respekt for naturen og en forståelse for hvordan de kan ta vare på både mennesker og natur.

Lær mer om bærekraftig barnehage

Naturens matskap