Brokkoli og blomkålgrateng med makaroni
Enkel og smakfull grateng med egg, makaroni og sesongens grønnsaker.
INGREDIENSER
- 1 stk brokkoli med stilk
- 1 stk liten blomkål
- 300 g makaroni, fullkorn (ukokt)*
- 5 stk egg*
- 5 dl lettmelk*
- 2 ts timian (kan sløyfes)
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 40 g gulrost, revet*
SLIK GJØR DU
- Sett stekeovnen på 220 grader over- og undervarme.
- Kok opp vann i en stor kjele mens du kutter grønnsakene.
- Skyll brokkoli og blomkål og del opp i mindre buketter. Skrell stilken og del i små terninger.
- Kok makaroni etter anvisning på pakken.
- Tilsett blomkål og brokkoli mot slutten av koketiden, og kok videre i ca 2 minutter til grønnsakene bare er såvidt møre.
- Hell av kokevannet og legg makaroni, blomkål og brokkoli over i en stor ildfast form.
- Visp sammen egg, melk, timian, salt og pepper i en bolle og fordel eggestanden over makaroniformen.
- Dryss revet gulost på toppen.
- Stek midt i ovnen i ca 15-20 minutter til osten er gylden og eggestanden fast.
- Server gjerne med en grønn salat og grovt brød til.
- Du kan gjerne bruke en ferdig kuttet, og eventuelt frossen, blomkål- og brokkoliblanding for å spare tid.