Brokkoli og blomkålgrateng

Brokkoli og blomkålgrateng med makaroni

  • 8 nye retter
  • Enkel

Enkel og smakfull grateng med egg, makaroni og sesongens grønnsaker.

INGREDIENSER

  • 1 stk brokkoli med stilk
  • 1 stk liten blomkål
  • 300 g makaroni, fullkorn (ukokt)*
  • 5 stk egg*
  • 5 dl lettmelk*
  • 2 ts timian (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 40 g gulrost, revet*

SLIK GJØR DU

  1. Sett stekeovnen på 220 grader over- og undervarme.
  2. Kok opp vann i en stor kjele mens du kutter grønnsakene.
  3. Skyll brokkoli og blomkål og del opp i mindre buketter. Skrell stilken og del i små terninger.
  4. Kok makaroni etter anvisning på pakken.
  5. Tilsett blomkål og brokkoli mot slutten av koketiden, og kok videre i ca 2 minutter til grønnsakene bare er såvidt møre.
  6. Hell av kokevannet og legg makaroni, blomkål og brokkoli over i en stor ildfast form.
  7. Visp sammen egg, melk, timian, salt og pepper i en bolle og fordel eggestanden over makaroniformen.
  8. Dryss revet gulost på toppen.
  9. Stek midt i ovnen i ca 15-20 minutter til osten er gylden og eggestanden fast.
  Tips
  • Server gjerne med en grønn salat og grovt brød til.
  • Du kan gjerne bruke en ferdig kuttet, og eventuelt frossen, blomkål- og brokkoliblanding for å spare tid.
Allergener: Egg. Melk/laktose: Bruk laktosefri melk v/laktoseintoleranse. Bruk plantebasert melk og ost v/melkeallergi. Hvete/gluten: Bruk glutenfri makaroni. Makaroni kan også sløyfes.