
Couscous-salat med grønnsaker
Rask, enkel og frisk salat med smak av Midtøsten
INGREDIENSER
- 3 dl couscous, fullkorn*
- 3 dl kokende vann
- 1 stk agurk
- 1 boks hermetiske linser (380 g)
- 1 stk sitron
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts spisskummen
- 1 bunt frisk persille (kan sløyfes)
SLIK GJØR DU
- Kok opp vann. Ha couscousen i en stor bolle. Hell kokende vann, og la det stå og svelle i 5 minutter. Rør godt rundt når den er ferdig svellet.
- Skjær agurk og tomater i små terninger, finhakk persille.
- Hell av vannet på linsene og skyll godt.
- Bland couscousen med grønnsakene, linsene, persille, sitronsaft, spisskummen, salt og pepper.
- Du kan også bruke quinoa (glutenfri) eller byggryn istedenfor couscous. Quinoa og byggryn har litt lenger koketid, men hvis du for eksempel serverer byggrynsgrøt dagen før, kan du koke ekstra byggryn og sette kaldt til bruk i denne oppskriften dagen etter.
- Du kan gjerne bruke rester av andre grønnsaker her, som salat, mais og paprika. Ovnsbakte rotgrønnsaker passer også godt i denne retten.
- Linser kan for eksempel erstattes med kikerter, bønner, kokte egg eller fiskekaker.