
Enkel lompenachos
Enkel meksikansk rett i langpanne, og med lomper istedenfor tortillachips.
INGREDIENSER
- 8 stk tomater
- 1 stk agurk
- 16 stk potetlomper*
- 300 gram gulost, revet*
- 2 bokser hermetiske kidneybønner
- 2 bokser mais
- 1 stk lime (kan sløyfes)
- 2 ss spisskummen
- 2 potter frisk koriander (kan sløyfes)
SLIK GJØR DU
- Sett stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Kutt agurk og tomat i små terninger og sett til side.
- Kle to stekebrett med bakepapir.
- Fordel lompene utover de to stekebrettene.
- Hell av vannet på mais og bønner, skyll godt og fordel utover lompene.
- Strø spisskummen og revet ost over bønnene og maisen.
- Sett begge stekebrettene i ovnen i ca 8-10 minutter, til osten er smeltet.
- Ta brettene ut av ovnen og legg på tomater, agurk og korianderblander.
- Skvis lime over før servering, og topp med rømme om ønskelig.
- Dersom barna er skeptiske til bønner kan dere gjerne introdusere bønnene sammen med noe mer velkjent, for eksempel ved å blande dem sammen med litt stekt kyllingkjøttdeig på nachoen.
- Du kan bruke skiver av potet istedenfor lomper. Fordel potetskiver (ca 5 mm tykke) på stekebrettet og stek i ca 10 minutter til potetene er møre, før du strør på revet ost og følger stegene videre i oppskriften.
- Du kan gjerne toppe nachoen med flere grønnsaker, for eksempel stangselleri, reddik, paprika, chili, vårløk eller rødløk.
- Istedenfor å bruke spisskummen kan dere gjerne lage deres eget tacokrydder med 2 ts spisskummen, 2 ts koriander, 2 ts paprikapulver, 1 ts oregano og 1 ts cayennepepper/chilipulver.