Gratinert fisk i form
En klassiker og en barnefavoritt som er lett å lage til mange. Bruk det dere har av grønnsaker og server gjerne med grovt brød til.
INGREDIENSER
- 800 g sei eller torsk, fersk eller frossen
- 5 stk tomat
- 150 g purre ( 1 purre er ca 200-300g)
- 3,75 dl matfløte
- 250 g revet ost
- 5 ss rapsolje
SLIK GJØR DU
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Smør en langpanne eller ildfast form med litt olje og legg i fiskestykkene.
- Skjær så tomat og purre i tynne skiver og legg over fisken.
- Hell over matfløte og krydre med litt salt og pepper.
- Fordel revet ost på toppen
- Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.
- Server gjerne med grovt brød eller kokte poteter til.
- Det går fint an å bruke andre grønnsaker, som f.eks tynne skiver av pastinakk, sellerirot, gulrot, potet eller løk.