Gratinert torsk

Gratinert fisk i form

  • 10 nye retter
  • Enkel

En klassiker og en barnefavoritt som er lett å lage til mange. Bruk det dere har av grønnsaker og server gjerne med grovt brød til.

INGREDIENSER

  • 800 g sei eller torsk, fersk eller frossen
  • 5 stk tomat
  • 150 g purre ( 1 purre er ca 200-300g)
  • 3,75 dl matfløte
  • 250 g revet ost
  • 5 ss rapsolje

SLIK GJØR DU

  • Sett stekeovnen på 200 grader.
  • Smør en langpanne eller ildfast form med litt olje og legg i fiskestykkene.
  • Skjær så tomat og purre i tynne skiver og legg over fisken.
  • Hell over matfløte og krydre med litt salt og pepper.
  • Fordel revet ost på toppen
  • Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. 

Tips
  • Server gjerne med grovt brød eller kokte poteter til.
  • Det går fint an å bruke andre grønnsaker, som f.eks tynne skiver av pastinakk, sellerirot, gulrot, potet eller løk.
  Du kan bestille råvarer til denne retten fra Oda.no Allergener: Fisk. Melk/Laktose: Bruk laktosefri matfløte ved laktoseintoleranse. Velg plantebasert matfløte og ost ved melkeallergi.