GRØNN ERTESUPPE MED TORSK OG MYNTE

  • Varme retter
  • Enkel
  • under 20 minutter

Denne oppskriften på grønn ertesuppe med torsk er både rask, enkel, næringsrik og smakfull! Med grillet brød til, er dette et måltid som virkelig gir vann i munnen.

INGREDIENSER

  • 1400 g torskefilet, i terninger
  • 15 dl lettmelk
  • 1250 g grønne erter, fryste
  • 2,5 potte fersk mynte
  • 30 drag pepper
  • 2,5 ts salt
  • 2,5 dl fiskebuljong
  • 10 ss rapsolje
  • 20 stk brødskiver, gjerne gårsdagens brød

SLIK GJØR DU

  1. Mål opp og bland alle ingrediensene bortsett fra fisken i en kasserolle
  2. Kok opp under omrøring i cirka fire minutter.
  3. Lag puré av det hele med en stavmikser.
  4. Tilsett fiskebitene og la suppen trekke i cirka fem minutter.
  5. Ha rapsolje i en stekepanne og stek brødskivene på middels varme i omlag to minutter på hver side.
  6. Server suppen med sprøstekt brød til.
Oppskrift og bilde er hentet fra Lerøy. Allergener: Fisk, hvete (i brødet). Bruk glutenfritt brød ved cøliaki. Torsk kan droppes ved fiskeallergi.