GRØNNSAKSUPPE
Grønnsaksuppe kan lages både av friske og frosne grønnsaker. Tilsetter du byggryn i suppen, blir den mer mettende – dessuten veldig god. Byggrynene må legges i vann over natten før de skal kokes. I stedet for byggryn kan du tilsette en boks kikerter.
INGREDIENSER
- 1,5 dl byggryn
- 1 kg blandede grønnsaker eks. purre, gulrøtter, sellerirot, kålrot, i terninger
- 3 ss olje
- 2 l vann
- 1 stk grønnsaksbuljongterning
- 0,5 ts pepper
SLIK GJØR DU
- Legg byggrynene i vann over natten. Kok byggrynene i bløtevannet etter anvisningen på pakken.
- Skyll, rens og del opp grønnsakene i små terninger.
- Varm oljen i en kjele, tilsett grønnsakene og la dem surre til de blir blanke og litt myke.
- Tilsett vann og grønnsakbuljongterning. Kok opp og la alt småkoke til grønnsakene er møre.
- Tilsett de ferdig kokte byggrynene. Bruker du kikerter, bør de helles i en sil eller dørslag og skylles under rennende vann før du har dem i suppen.
- Kok opp på nytt og smak til med krydder.