Gulrotsuppe med karri
Enkel og smakfull gulrotsuppe med et hint av karri. Med linser i suppen og grovbrød ved siden av blir dette et fullverdig og mettende måltid.
INGREDIENSER
- 1000 g gulrot
- 500 g potet
- 1 stk gul løk
- 1 ss ingefær (kan sløyfes)
- 15 dl vann
- 3 terninger grønnsaksbuljong
- 3 dl lettmelk
- 400 g røde linser, ferdigkokt (1 pakke = ca 400g. Kan sløyfes)
- 1 ts karripulver
- 1 ss rapsolje til steking
SLIK GJØR DU
- Vask og skrell grønnsakene.
- Grovhakk løk, gulrot og potet og finhakk ingefær.
- Fres løk og ingefær i olje på middels varme i en stor kjele et par minutter.
- Ha i resten av grønnsakene og fres ytterligere ett minutt.
- Hell over vann og grønnsaksbuljong, kok opp og la det koke under lokk til grønnsakene er møre, ca. 20 minutter.
- Tilsett melk og linser og kjør suppen jevn med en stavmikser.
- Smak til med karri og eventuelt salt og pepper.
- Server med grovt brød til.
- Bland gjerne inn andre rotgrønnsaker som pastinakk, persillerot, søtpotet eller sellerirot. Gresskar passer også godt.
- Du kan også bruke tørre røde linser, la dem isåfall koke med suppen, ca 15-20 minutter.