Suppe

Gulrotsuppe med karri

  • 10 nye retter
  • Enkel

Enkel og smakfull gulrotsuppe med et hint av karri. Med linser i suppen og grovbrød ved siden av blir dette et fullverdig og mettende måltid.

INGREDIENSER

  • 1000 g gulrot
  • 500 g potet
  • 1 stk gul løk
  • 1 ss ingefær (kan sløyfes)
  • 15 dl vann
  • 3 terninger grønnsaksbuljong
  • 3 dl lettmelk
  • 400 g røde linser, ferdigkokt (1 pakke = ca 400g. Kan sløyfes)
  • 1 ts karripulver
  • 1 ss rapsolje til steking

SLIK GJØR DU

  1. Vask og skrell grønnsakene.
  2. Grovhakk løk, gulrot og potet og finhakk ingefær.
  3. Fres løk og ingefær i olje på middels varme i en stor kjele et par minutter. 
  4. Ha i resten av grønnsakene og fres ytterligere ett minutt.
  5. Hell over vann og grønnsaksbuljong, kok opp og la det koke under lokk til grønnsakene er møre, ca. 20 minutter.
  6. Tilsett melk og linser og kjør suppen jevn med en stavmikser.
  7. Smak til med karri og eventuelt salt og pepper.
  8. Server med grovt brød til.
  Tips
  • Bland gjerne inn andre rotgrønnsaker som pastinakk, persillerot, søtpotet eller sellerirot. Gresskar passer også godt.
  • Du kan også bruke tørre røde linser, la dem isåfall koke med suppen, ca 15-20 minutter. 
Allergener: Melk/laktose: Bruk laktosefri melk, eller plantebasert melk ved melkeallergi. Selleri og hvete/gluten: Buljong kan inneholde disse allergenene.