Gulrotsuppe med ristede kikerter
Gulrøtter og søtpotet er et fantastisk utgangspunkt for en god og fargerik suppe. Denne passer perfekt på kjølige dager, og hvis du vil kan du toppe den med sprø kikerter.
INGREDIENSER
- 4 ss olje
- 4 stk store søtpotet (4 stk = ca 1 kg)
- 6 stk gulrot (6 gulrøtter = ca 800g)
- 2 stk rød chili
- 4 ss ingefær
- 14 dl vann+buljong
- 1 dl kokosmelk
- 1 stk lime
- 2 boks hermetiske kikerter
- 4 ts paprikapulver
- 2 ts salt
SLIK GJØR DU
Suppe:
- Skyll og skrell grønnsakene og kutt i små biter
- Skrell og riv ingefær
- Skyll chilien, fjern frø og finhakk
- Varm olje i en stor kjele
- Tilsett ingefær, hakkede gulrøtter, søtpotet og chili - bland godt
- Tilsett vann og buljong så det akkurat dekker grønnsakene
- Kok under lokk til grønnsakene er møre, ca. 15 minutter avhengig av størrelsen på bitene
- Kjør alt med en stavmikser til suppen er glatt
- Tilsett kokosmelk og smak til med limesaft, salt og pepper
- Sett ovnen på 200C
- Skyll og tørk kikertene og hell over i en bolle.
- Vend kikertene i olje, salt og paprikapulver.
- Fordel utover en bakepapirkledd plate og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Rør underveis og pass på at de ikke blir brent. Kikertene skal bli gylne og lett sprø.