Indisk potetgryte med linser
Denne retten er deilig krydret med indiske smaker. Den er også fri for allergener og er noe de fleste kan spise.
INGREDIENSER
- 1 stk gul løk
- 2 stk hvitløksfedd (kan sløyfes)
- 0,5 ss ingefær
- 800 g potet, helst melne som pimpernell eller mandelpotet
- 1 ts garam masala eller currypulver
- 1 ts spisskummen
- 4 dl vann
- 1 boks hermetisk tomater (1 boks = ca 400g)
- 1 pakke røde linser, ferdigkokt (1 pakke = ca 400g)
- 2 ss rapsolje til steking
SLIK GJØR DU
- Skrell og finhakk løk, hvitløk og ingefær.
- Skrell og kutt potetene i mellomstore terninger.
- Fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme i en stor gryte til løken er myk.
- Tilsett de tørkede krydderne og stek noen minutter til.
- Tilsett potet og la steke noen minutter sammen med løk og krydder.
- Tilsett hermetiske tomater og vann, og la putre under lokk til potetene er møre, ca. 20 minutter.
- Skyll linsene godt og tilsett mot slutten av koketiden.
- Smak til med salt og pepper før servering.
- Erstatt noe av vannet med kokosmelk for en mildere variant.
- Server gjerne med naturell yoghurt og frisk koriander.