Potetgryte

Indisk potetgryte med linser

  • 10 nye retter
  • middels

Denne retten er deilig krydret med indiske smaker. Den er også fri for allergener og er noe de fleste kan spise.

INGREDIENSER

  • 1 stk gul løk
  • 2 stk hvitløksfedd (kan sløyfes)
  • 0,5 ss ingefær
  • 800 g potet, helst melne som pimpernell eller mandelpotet
  • 1 ts garam masala eller currypulver
  • 1 ts spisskummen
  • 4 dl vann
  • 1 boks hermetisk tomater (1 boks = ca 400g)
  • 1 pakke røde linser, ferdigkokt (1 pakke = ca 400g)
  • 2 ss rapsolje til steking

SLIK GJØR DU

 
  1. Skrell og finhakk løk, hvitløk og ingefær.
  2. Skrell og kutt potetene i mellomstore terninger.
  3. Fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme i en stor gryte til løken er myk.
  4. Tilsett de tørkede krydderne og stek noen minutter til.
  5. Tilsett potet og la steke noen minutter sammen med løk og krydder.
  6. Tilsett hermetiske tomater og vann, og la putre under lokk til potetene er møre, ca. 20 minutter.
  7. Skyll linsene godt og tilsett mot slutten av koketiden.
  8. Smak til med salt og pepper før servering.
  Tips
  • Erstatt noe av vannet med kokosmelk for en mildere variant.
  • Server gjerne med naturell yoghurt og frisk koriander.
  Du kan bestille råvarer til denne retten direkte fra Oda.no   Allergener: Ingen. Men melk/laktose hvis du serverer med yoghurt naturell. Erstatt med laktosefri yoghurt, eller plantebasert yoghurt ved melkeproteinallergi.