
Kapteinens ovnsgull
Deilig fisk og rotgrønnsaker som ovnsbakes i stekeovnen – en skikkelig gullgruve av næring!
INGREDIENSER
- 5 stk gulrot
- 5 stk potet
- 250 g sellerirot
- 2,5 stk purreløk
- 1250 g ørret eller laks (fersk eller frossen)*
- 5 ss raps- eller olivenolje
- 1 stk sitron, saften
- 1,25 ss timian (kan sløyfes)
- 10 ss lettrømme (kan sløyfes)
SLIK GJØR DU
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Skyll og skrell grønnsakene. Del dem i terninger og skjær purreløk i ringer.
- Legg grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, timian, salt og pepper.
- Stek grønnsakene midt i ovnen i ca. 30 minutter eller til de er nesten møre.
- Skjær ørretfileten i terninger og vend dem i olje, sitronsaft, salt og pepper.
- Ta ut stekebrettet, legg ørretbitene over grønnsakene, og stek videre i ca. 8-10 minutter til fisken er gjennomstekt.
- Server gjerne med rømme og sitronbåter til.
- Biter av fiskekaker kan fint brukes istedenfor fiskefilet.
- Hvis du bruker frossen fisk, kan denne først tines raskt i lunkent vann i ca. 20 minutter, eller i kjøleskap over natten.
- Grønnsakene kan varieres etter sesong; squash, rødløk, søtpotet, rødbete, pastinakk og persillerot passer også godt i denne retten.
- Sitron kan også legges i skiver sammen med grønnsakene for ekstra smak.