Knasende sprø grønnsaksvafler
Grønnsaksvafler er en super måte å tilføre litt ekstra grønnsaker i måltidet på. Disse passer utmerket som turmat eller som en lunsj i seg selv. 10 porsjoner = ca 10 vafler.
INGREDIENSER
- 5 stk egg
- 3,75 dl vann
- 10 dl finrevet grønnsaker (squash, pastinakk, gulrot)
- 2,5 dl revet ost
- 7,5 ss flytende margarin
- 3,75 dl sammalt mel/glutenfritt mel
- 1,25 dl havregryn
- 2,5 ts bakepulver
SLIK GJØR DU
- Skyll og riv grønnsakene på et fint rivjern. Bruk det du har, som f.eks. squash, gulrot og pastinakk.
- Pisk egg og vann godt sammen i en stor bakebolle.
- Bland inn grønnsaker, ost og flytende margarin.
- Bland det tørre (mel, bakepulver og salt) for seg.
- Tilsett det tørre i det våte og bland godt.
- La røren svelle i minst 10 minutter.
- Varm opp vaffeljernet.
- Ha en øse med røre i vaffeljernet og fordel den utover i jernet. Røren blir ganske tykk på grunn av grønnsakene, så sørg for å fordele den godt slik at vaffelen blir jevnt stekt.
- Stek til vaffelen er gyllen, og gjennomstekt.