Grønnsaksvafler

Knasende sprø grønnsaksvafler

  • Vafler
  • middels
  • 45 min

Grønnsaksvafler er en super måte å tilføre litt ekstra grønnsaker i måltidet på. Disse passer utmerket som turmat eller som en lunsj i seg selv. 10 porsjoner = ca 10 vafler.

INGREDIENSER

  • 5 stk egg
  • 3,75 dl vann
  • 10 dl finrevet grønnsaker (squash, pastinakk, gulrot)
  • 2,5 dl revet ost
  • 7,5 ss flytende margarin
  • 3,75 dl sammalt mel/glutenfritt mel
  • 1,25 dl havregryn
  • 2,5 ts bakepulver

SLIK GJØR DU

 
  1. Skyll og riv grønnsakene på et fint rivjern. Bruk det du har, som f.eks. squash, gulrot og pastinakk.
  2. Pisk egg og vann godt sammen i en stor bakebolle.
  3. Bland inn grønnsaker, ost og flytende margarin.
  4. Bland det tørre (mel, bakepulver og salt) for seg.
  5. Tilsett det tørre i det våte og bland godt.
  6. La røren svelle i minst 10 minutter.
  7. Varm opp vaffeljernet.
  8. Ha en øse med røre i vaffeljernet og fordel den utover i jernet. Røren blir ganske tykk på grunn av grønnsakene, så sørg for å fordele den godt slik at vaffelen blir jevnt stekt.
  9. Stek til vaffelen er gyllen, og gjennomstekt.
  Serveringsforslag: Perfekt turmat, eller som tilbehør til suppe. Bruk gjerne ost, kremost, rømme eller annet pålegg på vaflene. Oppskrift og bilde fra Mills Allergener: Melk/laktose: Bruk plantebaserte alternativer til ost, og melkefri margarin ved melkeallergi. Ost kan eventuelt sløyfes. Gluten/hvete: Bruk glutenfritt mel og havregryn ved cøliaki. Egg: Chiaegg (1 chiaegg = 1 ss chiafrø + 3 ss vann, la svelle i 10 min). Soya: Bruk flytende margarin uten soya.