pastarett

Kremet pasta med brokkoli

  • 10 nye retter
  • Enkel

Dette er en rask og enkel rett som kan lages i én kjele og med bare fire ingredienser. Her får brokkoli spille hovedrollen men bruk gjerne rester av andre grønnsaker dere har liggende også.

INGREDIENSER

  • 400 g pastaskruer, fullkorn
  • 400 g brokkoli
  • 4 ss pesto
  • 3 dl creme fraiche, lett
  • 0,5 stk sitron

SLIK GJØR DU

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  2. Skyll og del brokkoli i mindre buketter. Skrell stilken og del i terninger.
  3. Forvell brokkoli. Hvis du har stor nok kjele kan du koke brokkoli sammen med pastaen de siste 2 minuttene av koketiden (bruk gjerne en stor sil til brokkolien). Pass på at brokkolien ikke blir overkokt.
  4. Hell av kokevannet og bland creme fraiche og pesto sammen med pasta og brokkoli.
  5. Smak til med sitronsaft, og litt salt og pepper.
  Valgfritt tilbehør
  • Soltørket tomat
  • Fetaost
  • Basilikum
  Tips Brokkoli kan byttes ut med for eksempel erter, squash eller tomater.    Allergener: Hvete/Gluten: Bruk glutenfrie pastaskruer. Melk/laktose: Bruk laktosefri creme fraiche, eller plantebasert creme fraiche/yoghurt ved melkeallergi. Pesto kan inneholde allergener som melk og nøtter. Bytt pesto med frisk basilikum.