
Kyllinggryte med karri
En mild og smakfull hverdagsfavoritt med eple og karri.
INGREDIENSER
- 500 gram kylllingfilet
- 2 ss raps- eller olivenolje
- 2 stk epler
- 2 stk store gulrøtter
- 2 stk paprika, gjerne ulike farger
- 1 stk gul løk
- 1 boks lett kokosmelk
- 4 dl vann
- 1 stk buljongterning*
- 1 ss karri
- 2 ss maisenna
SLIK GJØR DU
- Kok ris etter anvisning på pakken
- Skjær epler i terninger, gulrøttene i tynne skiver og paprika i strimler. Skrell og grovhakk løk.
- Skjær kyllingen i biter på ca. 2x2 cm.
- Varm olje i en stor gryte på middels varme. Tilsett løk, gulrøtter og paprika, og stek i ca 5 minutter.
- Rør inn karri, tilsett vann, buljong og kokosmelk
- Kok opp, senk varmen, tilsett kyllingbitene og la det småkoke i ca 15 minutter til kyllingen er gjennomkokt og grønnsakene er møre.
- Bland 2 ss maisenna med 2 ss kaldt vann til en jevn blanding. Rør blandingen inn i gryten og la det småkoke i et par minutter til sausen tykner.
- Tilsett eplebitene før servering.
- Server gryten med fullkornsris eller byggris.
- Kylling kan fint byttes ut med kikerter eller laks.