Kyllinggryte med karri

  • Varme retter
  • Enkel

En mild og smakfull hverdagsfavoritt med eple og karri. 

INGREDIENSER

  • 500 gram kylllingfilet
  • 2 ss raps- eller olivenolje
  • 2 stk epler
  • 2 stk store gulrøtter
  • 2 stk paprika, gjerne ulike farger
  • 1 stk gul løk
  • 1 boks lett kokosmelk
  • 4 dl vann
  • 1 stk buljongterning*
  • 1 ss karri
  • 2 ss maisenna

SLIK GJØR DU

  1. Kok ris etter anvisning på pakken
  2. Skjær epler i terninger, gulrøttene i tynne skiver og paprika i strimler. Skrell og grovhakk løk.
  3. Skjær kyllingen i biter på ca. 2x2 cm.
  4. Varm olje i en stor gryte på middels varme. Tilsett løk, gulrøtter og paprika, og stek i ca 5 minutter.
  5. Rør inn karri, tilsett vann, buljong og kokosmelk
  6. Kok opp, senk varmen, tilsett kyllingbitene og la det småkoke i ca 15 minutter til kyllingen er gjennomkokt og grønnsakene er møre.
  7. Bland 2 ss maisenna med 2 ss kaldt vann til en jevn blanding. Rør blandingen inn i gryten og la det småkoke i et par minutter til sausen tykner. 
  8. Tilsett eplebitene før servering.
  9. Server gryten med fullkornsris eller byggris.
Tips
  • Kylling kan fint byttes ut med kikerter eller laks.
Allergener: Hvete/gluten: Bruk buljong uten hvete/gluten Selleri: Bruk buljong uten selleri.