LAKSETACO

  • Varme retter
  • Enkel
  • under 20 minutter

Taco kan varieres i det uendelige og er perfekt til å bruke opp rester av grønnsaker.

INGREDIENSER

  • 1250 g laks, kuttet i terninger
  • 2,5 ts rapsolje til steking
  • 1,3 ts salt
  • 20 drag pepper
  • 2,5 håndfull grønnkål
  • 30 stk cherrytomater, delt i to
  • 1,3 stk sitron, skjært i båter
  • 1,3 boks kidneybønner
  • 1,3 stk eple, kuttet i terninger
  • 10 ss lettrømme
  • 10 ss tacosaus
  • 10 stk tortillalefser, fullkorn

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Forbered tilbehør: Del cherrytomater i to og skjær sitron i båter. Sil kidneybønnene og kutt eple i terninger. Sett fram rømme og tacosaus til servering.
  3. Stekt laks: Stek lakseterninger på medium varme på alle sider i cirka fire minutter. Grønnkålen tilsettes i pannen de to siste minuttene. Salt og pepre etter ønske.
  4. Varm opp tortillalefser i ovnen. Pakk dem gjerne inn i aluminiumsfolie for å unngå at de blir harde.
  5. Server lune tortillalefser med stekt laks, grønnkål og tilbehør.
  Tips!
Tilbehøret til tacoen kan med fordel være rester fra grønnsaksskuffen. Bruk gjerne agurk, ruccola, revet ost, paprika, ananas, koriander, eller bladpersille.
Oppskrift og bilde er hentet fra Lerøy.     Allergener: Fisk, melk, hvete Bytt til laktosefri rømme ved laktoseintoleranse eller plantebasert rømme ved melkeallergi. Velg glutenfrie tortillalefser eller tacoskjell ved cøliaki. Laks kan byttes ut med bønner og linser.