LINSESUPPE

  • Varme retter
  • Enkel

I denne linsesuppen er det brukt røde linser. Dette gir suppen fin farge. Men andre linser kan også brukes. Alle linsetyper har kort koketid, ca. 20 minutter. Server suppen med grovt brød eller rundstykker. Dette er sunn og billig mat.

INGREDIENSER

  • 2 stk løk
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 ss olje
  • 5 stk gulrøtter
  • 3 stk paprika i biter
  • 6 stilker stangselleri i biter
  • 4 dl røde linser
  • 2 l vann
  • 1 stk grønnsaksbuljungterning
  • 1 dl ketchup/tomatpuré

SLIK GJØR DU

  1. Skyll, rens og del opp grønnsakene.
  2. Varm oljen i en kjele. Tilsett hakket løk og hvitløk og la det surre til det blir mykt og blankt.
  3. Bland inn resten av grønnsakene og linsene og la alt surre videre ca. ett minutt.
  4. Hell på vannet og bland inn resten av ingrediensene.
  5. Kok opp, og la alt småkoke ca. 20 minutter til linsene er møre.
  Skriv ut oppskriften (10 porsjoner)   Allergener: Selleri, sjekk buljongen dere bruker for allergener ved å se på innholdsfortegnelsen.