Matmuffins

Matmuffins

  • Brød og rundstykker
  • Enkel
  • 60 min

Disse smakfulle og saftige muffinsene er en hit til både skogsturen og som tilbehør til suppe. Fylt med grovt mel, grønnsaker og ost – en gavepakke av en lunsjrett som også lett kan fryses ned. 10 porsjoner = ca 10 små muffins.

INGREDIENSER

  • 200 gram squash
  • 4 stk egg
  • 1,5 dl lettmelk
  • 1,5 dl ost (2/3 i røra, 1/3 som topping)
  • 50 gram flytende margarin
  • 200 gram sammalt hvetemel
  • 100 gram havregryn
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt

SLIK GJØR DU

 
  1. Varm opp ovnen til 180 grader over og undervarme
  2. Riv squashen på et rivjern, eller i foodprosessor
  3. Ha revet squash, egg, melk, 2/3 av osten og flytende margarin i en bolle og rør godt sammen.
  4. Tilsett mel, havregryn, bakepulver og salt, og rør sammen.
  5. Fordel røren i muffinsformer.
  6. Dryss resten av osten over muffinsene.
  7. Stekes midt i ovnen til gylne, ca. 25 minutter.
  Tips: Muffinsene egner seg godt for frysing. La muffinsene avkjøles helt før du fryser de ned. Bilde og oppskrift er hentet fra Mills Allergener:  Melk/laktose: Bruk laktosefri melk og margarin ved laktoseintoleranse, eller plantebasert melk, ost og margarin ved melkeallergi. Gluten/hvete: Bruk glutenfritt mel og havregryn. Egg: Erstatt med chiaegg (1 chiaegg = 1 ss chiafrø + 3 ss vann, la svelle i 10 min).