
Mild thai curry med kylling
Dette er en varmende asiatisk curry med kylling og gøye grønne erter.
INGREDIENSER
- 250 g fullkornsris
- 150 g paprika
- 150 g gulrot
- 150 g grønne erter
- 500 g kyllingfilet
- 0,5 dl raps- eller olivenolje
- 10 g Thai curry paste (grønn eller rød)
- 8 dl kokosmelk
- 0,5 dl soyasaus, saltredusert*
- 1 stk lime
- 2 potte frisk koriander (kan sløyfes)
SLIK GJØR DU
- Kok fullkornsris etter anvisning på pakken.
- Skyll grønnsakene og del paprika og gulrot i strimler.
- Rens og skjær kyllingfilet i små strimler.
- Varm litt olje i en stor gryte og fres currypaste på middels varme i et par minutter.
- Tilsett kokosmelk, paprika, gulrøtter, kyllingstrimler og soyasaus.
- Kok opp og la småkoke i ca 8-10 minutter til grønnsakene er møre og kyllingen gjennomkokt.
- Tilsett erter mot slutten av koketiden, de trenger bare 1-2 minutter.
- Smak til med lime og eventuelt mer soyasaus/salt og curry paste
- Server med frisk koriander og ris til.
- Bruk de grønnsakene dere har liggende. Squash, søtpotet, rødløk, stangselleri, pastinakk eller brokkoli passer også fint her.
- Du kan gjerne bruke norskprodusert byggryn istedenfor ris
- Du kan gjerne bytte ut kylling med f.eks kikerter, laks eller tofu.