Mild thai curry med kylling

Mild thai curry med kylling

  • 8 nye retter
  • Enkel

Dette er en varmende asiatisk curry med kylling og gøye grønne erter.

INGREDIENSER

  • 250 g fullkornsris
  • 150 g paprika
  • 150 g gulrot
  • 150 g grønne erter
  • 500 g kyllingfilet
  • 0,5 dl raps- eller olivenolje
  • 10 g Thai curry paste (grønn eller rød)
  • 8 dl kokosmelk
  • 0,5 dl soyasaus, saltredusert*
  • 1 stk lime
  • 2 potte frisk koriander (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

  1. Kok fullkornsris etter anvisning på pakken.
  2. Skyll grønnsakene og del paprika og gulrot i strimler.
  3. Rens og skjær kyllingfilet i små strimler.
  4. Varm litt olje i en stor gryte og fres currypaste på middels varme i et par minutter.
  5. Tilsett kokosmelk, paprika, gulrøtter, kyllingstrimler og soyasaus.
  6. Kok opp og la småkoke i ca 8-10 minutter til grønnsakene er møre og kyllingen gjennomkokt.
  7. Tilsett erter mot slutten av koketiden, de trenger bare 1-2 minutter.
  8. Smak til med lime og eventuelt mer soyasaus/salt og curry paste
  9. Server med frisk koriander og ris til.
Tips
  • Bruk de grønnsakene dere har liggende. Squash, søtpotet, rødløk, stangselleri, pastinakk eller brokkoli passer også fint her.
  • Du kan gjerne bruke norskprodusert byggryn istedenfor ris
  • Du kan gjerne bytte ut kylling med f.eks kikerter, laks eller tofu.
Allergener: Hvete/gluten: Bruk glutenfri soyasaus. Soya: Bruk salt istedenfor soyasaus.