Onepot pastagryte

Onepot pastagryte

  • 8 nye retter
  • Enkel

Tomatbasert pastarett med grønnsaker, som er ekstra lettvint fordi alt lages i én gryte.

INGREDIENSER

  • 100 g gul løk
  • 100 g gulrot
  • 100 g squash
  • 0,5 dl raps- eller olivenolje
  • 400 g hermetiske tomater eller passata
  • 2 liter vann
  • 3 terninger grønnsaksbuljong*
  • 100 g røde linser
  • 500 g pasta, fullkorn (penne eller skruer)*
  • 2 ts tørket oregano
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 dl gulost, revet*

SLIK GJØR DU

  1. Skrell og finhakk løk.
  2. Skjær gulrøtter i små terninger og squash i kvarte skiver.
  3. Varm litt olje på middels varme i en stor gryte, og fres grønnsakene myke i ca 5 minutter.
  4. Tilsett hermetiske tomater, vann, røde linser, pasta og oregano. La koke opp, og kok under lokk i ca 10-15 minutter. Rør i gryten underveis og tilsett eventuelt mer vann etter behov. Gryten er klar når pastaen er ferdigkokt og grønnsakene møre.
  5. Tilsett salt og pepper og bland inn revet ost før servering.
Tips
  • Topp gjerne gryten med basilikum, timian eller andre friske urter.
  • Du kan enten bruke tørre røde linser eller ferdig kokte, hermetiske linser. Tilsett isåfall litt mer vann i gryten dersom du bruker tørre linser.
  • Bruk gjerne rester av tomatsuppe og kokt makaroni i denne retten.
  • Du kan gjerne drysse revet ost på toppen istedenfor å blande osten inn i gryten.
  • Du kan gjerne tilsette litt melk eller matfløte for en mildere variant.
Allergener: Melk/laktose: Bruk plantebasert ost v/melkeallergi. Ost kan også droppes. Hvete/gluten: Bruk glutenfri pasta. Sjekk buljong for allergener.