
Onepot pastagryte
Tomatbasert pastarett med grønnsaker, som er ekstra lettvint fordi alt lages i én gryte.
INGREDIENSER
- 100 g gul løk
- 100 g gulrot
- 100 g squash
- 0,5 dl raps- eller olivenolje
- 400 g hermetiske tomater eller passata
- 2 liter vann
- 3 terninger grønnsaksbuljong*
- 100 g røde linser
- 500 g pasta, fullkorn (penne eller skruer)*
- 2 ts tørket oregano
- 0,5 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 dl gulost, revet*
SLIK GJØR DU
- Skrell og finhakk løk.
- Skjær gulrøtter i små terninger og squash i kvarte skiver.
- Varm litt olje på middels varme i en stor gryte, og fres grønnsakene myke i ca 5 minutter.
- Tilsett hermetiske tomater, vann, røde linser, pasta og oregano. La koke opp, og kok under lokk i ca 10-15 minutter. Rør i gryten underveis og tilsett eventuelt mer vann etter behov. Gryten er klar når pastaen er ferdigkokt og grønnsakene møre.
- Tilsett salt og pepper og bland inn revet ost før servering.
- Topp gjerne gryten med basilikum, timian eller andre friske urter.
- Du kan enten bruke tørre røde linser eller ferdig kokte, hermetiske linser. Tilsett isåfall litt mer vann i gryten dersom du bruker tørre linser.
- Bruk gjerne rester av tomatsuppe og kokt makaroni i denne retten.
- Du kan gjerne drysse revet ost på toppen istedenfor å blande osten inn i gryten.
- Du kan gjerne tilsette litt melk eller matfløte for en mildere variant.