OVNSBAKT TORSK MED HVIT SAUS

  • Varme retter
  • Enkel
  • 20–40 minutter

En enkel, populær rett med velkjente, milde smaker. Denne ovnsbakte torsken med hvit saus og grønnsaker blir fort en favoritt både hos store og små.

INGREDIENSER

  • 1250 g torskefilet eller torskeblokk uten skinn og bein
  • 5 store gulrøtter, i skiver
  • 5 stk purreløk, i skiver
  • 2,5 bunt fersk persille, grovhakket
  • 5 ss flytende margarin
  • 125 g hvetemel
  • 1,3 l lettmelk
  • 5 stk egg
  • 2,5 ss fin sennep
  • 2,5 ts salt
  • 10 drag pepper

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Skjær gulrot og purreløk i skiver.
  3. Grovhakk persillen.
  4. Kutt torsk i terninger.
  5. Varm olje eller myk margarin i en kasserolle og ha i hvetemel. Spe på med halvparten av melken, og deretter sper du på litt og litt med resten av melken til den blir ønsket tykkelse. Rør inn to egg, sennep, salt og pepper.
  6. Ha torsk, grønnsaker og purreløk over i en ildfast form og hell sausen jevnt over.
  7. La formen bakes i ovnen i cirka 20-25 minutter. Husk at steketiden kan variere noe fra ovn til ovn.
Oppskrift og bilde er hentet fra Lerøy. Allergener: Fisk, melk, sennep, hvete, egg. Bruk glutenfritt mel ved cøliaki. Bruk laktosefri melk ved laktoseintoleranse, og plantebasert melk ved melkeallergi. Sennep og egg kan droppes ved allergi.