Omelett

Ovnsomelett

  • 10 nye retter
  • Enkel

Luftig og lett ovnsomelett som kan lages til mange. I denne omeletten kan du gjerne bruke rester av grønnsaker og annet pålegg.

INGREDIENSER

  • 1 stk purre (ca 100-150g per stk)
  • 1 stk rød paprika
  • 5 stk egg
  • 0,75 dl lettmelk (ca 1 ss per egg)
  • 1 ts oregano
  • 1 ss myk margarin til å smøre formen

SLIK GJØR DU

 
  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Skyll og rens purre og paprika godt. Skjær paprika i små terninger og purre i tynne skiver. 
  3. Visp sammen egg, melk, oregano, salt og pepper.
  4. Smør en ildfast form eller en ren langpanne og legg grønnsakene oppi.
  5. Hell over eggeblandingen.
  6. Stek midt i ovnen på varmluft, ca 20-25 minutter.
  Tips
  • Serveres gjerne med grovt brød til og gjerne en grønn salat.
  • Du kan gjerne bruke andre grønnsaker, for eksempel spinat, urter, grønnkål, løk, pastinakk.
  • Bruk gjerne rester av kjøttpålegg eller ost i røren.
  • Til 20 porsjoner (10 egg) passer det med en ildfast form ca på størrelse med en halv langpanne.
Du kan bestille ingrediensene til denne oppskriften direkte via  Oda.no Allergener: Egg. Melk/laktose: Bruk laktosefri melk og margarin, eller plantebasert melk og melkefri margarin ved melkeallergi. Soya: Bruk myk margarin uten soya, eller velg rapsolje.