Ovnsomelett
Luftig og lett ovnsomelett som kan lages til mange. I denne omeletten kan du gjerne bruke rester av grønnsaker og annet pålegg.
INGREDIENSER
- 1 stk purre (ca 100-150g per stk)
- 1 stk rød paprika
- 5 stk egg
- 0,75 dl lettmelk (ca 1 ss per egg)
- 1 ts oregano
- 1 ss myk margarin til å smøre formen
SLIK GJØR DU
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Skyll og rens purre og paprika godt. Skjær paprika i små terninger og purre i tynne skiver.
- Visp sammen egg, melk, oregano, salt og pepper.
- Smør en ildfast form eller en ren langpanne og legg grønnsakene oppi.
- Hell over eggeblandingen.
- Stek midt i ovnen på varmluft, ca 20-25 minutter.
- Serveres gjerne med grovt brød til og gjerne en grønn salat.
- Du kan gjerne bruke andre grønnsaker, for eksempel spinat, urter, grønnkål, løk, pastinakk.
- Bruk gjerne rester av kjøttpålegg eller ost i røren.
- Til 20 porsjoner (10 egg) passer det med en ildfast form ca på størrelse med en halv langpanne.