PASTA BOLOGNESE
En klassisk bolognesesaus inneholder rikelig med findelte grønnsaker. Dette er en smart måte å få barna til å spise grønnsaker. Sausen kan lages både med og uten kjøtt. Server med nykokt fullkornspasta eller grovt brød.
INGREDIENSER
- 700 g fullkornspasta
- Bolognesesaus
- 400 g karbonadedeig, eller kjøttdeig av kylling eller svin. Hermetiserte bønner som vegetarisk alternativ
- 4 ss olje
- 300 g sellerirot, grovt hakket
- 6 stk gulrøtter, grovt hakket
- 3 stk løk, finhakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 bokser hakkede tomater
- 1 ts oregano eller timian
- 1 ts basilikum
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
SLIK GJØR DU
- Skyll, rens og del opp grønnsakene.
- Varm oljen i en kjele. Tilsett karbonade-, kjøttdeig eller vegetarisk deig. Bruk gaffel eller annet redskap til å findele deigen. Stek til alt har skiftet farge.
- Tilsett finhakket løk og eventuelt hvitløk og surr til løken blir myk og blank.
- Bland inn grønnsakene, hermetiske tomater, krydder og salt og kok opp. La alt småkoke 10–15 minutter.
- Dersom sausen blir for tykk, kan du tilsette litt vann.
- Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Slå av vannet og rør inn 1–2 spiseskjeer olje slik at pastaen ikke kleber seg sammen ved servering.