PASTA MED TORSK OG TOMATSAUS

  • Varme retter
  • Enkel
  • under 20 minutter

Torsk passer sammen med det meste, og er skikkelig godt med pasta og tomatsaus. Denne retten vil dere nok lage flere ganger!

INGREDIENSER

  • 1400 g torskefilet, skåret i terninger
  • 1000 g fullkornspasta, gjerne penne
  • 15 ss olivenolje
  • 2,5 stk kinesisk hvitløk (evt 4 fedd vanlig hvitløk) i skiver.
  • 150 stk cherrytomater
  • 100 stk ferske basilikumblader

SLIK GJØR DU

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  2. Kutt torsk i terninger, salte og pepre etter ønske.
  3. Stek torskebitene raskt i stekepanne på middels til høy varme, til fisken flaker seg. Cirka 3 minutter.
  4. Ha olje i en kasserolle med hvitløk i skiver, tilsett tomatene og sett på lokket – kokes i cirka 5 minutter til tomatene væsker (er skrukkete/begynner å sprekke).
  5. Tilsett basilikumblader og ferdig kokt pasta i tomatsausen og vend godt inn.
  6. Server pasta- og tomatsausen sammen med de nystekte torskebitene.
Oppskrift og bilde er hentet fra Lerøy. Allergener: Fisk, hvete. Bruk glutenfri pasta ved cøliaki. Torsk kan droppes eller erstattes med bønner, linser eller erter ved allergi.