PASTA MED TORSK OG TOMATSAUS
Torsk passer sammen med det meste, og er skikkelig godt med pasta og tomatsaus. Denne retten vil dere nok lage flere ganger!
INGREDIENSER
- 1400 g torskefilet, skåret i terninger
- 1000 g fullkornspasta, gjerne penne
- 15 ss olivenolje
- 2,5 stk kinesisk hvitløk (evt 4 fedd vanlig hvitløk) i skiver.
- 150 stk cherrytomater
- 100 stk ferske basilikumblader
SLIK GJØR DU
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Kutt torsk i terninger, salte og pepre etter ønske.
- Stek torskebitene raskt i stekepanne på middels til høy varme, til fisken flaker seg. Cirka 3 minutter.
- Ha olje i en kasserolle med hvitløk i skiver, tilsett tomatene og sett på lokket – kokes i cirka 5 minutter til tomatene væsker (er skrukkete/begynner å sprekke).
- Tilsett basilikumblader og ferdig kokt pasta i tomatsausen og vend godt inn.
- Server pasta- og tomatsausen sammen med de nystekte torskebitene.