PASTASALAT
Pastasalat er raskt og enkelt å lage. Du kan bruke andre grønnsaker enn det som står i oppskriften, for eksempel vårløk eller revet gulrot. I stedet for kylling kan du bruke biter av skinke, hermetisk tunfisk, reker eller belgfrukt (linser eller bønner). Server pastasalaten sammen med grovt brød.
INGREDIENSER
- 500 g fullkornpasta
- 2 ss olje
- 500 g kjøtt fra en grillet kylling (evt. skinke, tunfisk, reker eller belgfrukter)
- 1 boks maiskorn
- 200 g frosne erter
- 300 g cherrytomater delt i to
- 2 stk røde paprika i terninger
- 1 stk gul paprika i terninger
- 2 stk slangeagurker i terninger
- Dressing
- 3 dl yoghurt naturell
- 1 dl søt sennep
SLIK GJØR DU
- Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Skyll med rikelig kaldt vann. Bland inn olje slik at pastaen ikke klebrer seg sammen.
- Del kyllingkjøttet i terninger.
- Hell vekk kraften fra maiskornene.
- Hell kokende vann over de frosne ertene og la det stå et par minutter før vannet helles fra igjen.
- Skjær paprika og agurk i små terninger.
- Bland yoghurt med søt sennep. Ferdig kjøpedressing kan også røres opp med yoghurt naturell.
- Bland alle ingrediensene sammen i en bolle eller legg de forskjellige ingrediensene i hver sin skål slik at hvert barn kan lage sin salat.