PASTASALAT

  • Salater og wraps
  • Enkel

Pastasalat er raskt og enkelt å lage. Du kan bruke andre grønnsaker enn det som står i oppskriften, for eksempel vårløk eller revet gulrot. I stedet for kylling kan du bruke biter av skinke, hermetisk tunfisk, reker eller belgfrukt (linser eller bønner). Server pastasalaten sammen med grovt brød.

 

INGREDIENSER

  • 500 g fullkornpasta
  • 2 ss olje
  • 500 g kjøtt fra en grillet kylling (evt. skinke, tunfisk, reker eller belgfrukter)
  • 1 boks maiskorn
  • 200 g frosne erter
  • 300 g cherrytomater delt i to
  • 2 stk røde paprika i terninger
  • 1 stk gul paprika i terninger
  • 2 stk slangeagurker i terninger
  • Dressing
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 dl søt sennep

SLIK GJØR DU

  1. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Skyll med rikelig kaldt vann. Bland inn olje slik at pastaen ikke klebrer seg sammen.
  2. Del kyllingkjøttet i terninger.
  3. Hell vekk kraften fra maiskornene.
  4. Hell kokende vann over de frosne ertene og la det stå et par minutter før vannet helles fra igjen.
  5. Skjær paprika og agurk i små terninger.
  6. Bland yoghurt med søt sennep. Ferdig kjøpedressing kan også røres opp med yoghurt naturell.
  7. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle eller legg de forskjellige ingrediensene i hver sin skål slik at hvert barn kan lage sin salat.
  Skriv ut oppskriften (10 porsjoner) Allergener: hvete/gluten, melk/laktose, sennep (i dressing)