
Piratpasta med karri-yoghurt
Enkel pastasalat til små pirater – med laks og en digg karri-yoghurtdressing.
INGREDIENSER
- 500 g pastaskruer, fullkorn*
- 1000 g laksefilet eller fiskekaker*
- 1 stk agurk
- 5 stk tomater
- 3 stk hjertesalat (eller annen bladsalat)
- 3 dl yoghurt naturell*
- 2,5 stk lime, saften
- 2,5 ts karripulver
- 5 ss honning* (eller lønnesirup for barn under 1 år)
SLIK GJØR DU
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Kok opp vann i en stor kjele og la laksen trekke i 5-6 minutter, eller til den flaker seg.
- Avkjøl laks og pasta.
- Del agurk og tomat i små terninger. Riv salaten i mindre biter.
- Bland yoghurt med lime, karri og honning.
- Bland alle ingrediensene i en stor salatbolle. Sett kaldt til servering.
- Fiskekaker kan brukes i stedet for laks for en rimeligere variant.
- Laksefileter kan også ovnsstekes, på 180 grader i ca 10-15 minutter.
- Bruk gjerne andre grønnsaker, for eksempel stangselleri, vårløk, sukkererter eller paprika.
- Du kan gjerne bruke frossen fisk, isåfall kan den først tines raskt i lunkent vann i ca. 20 minutter, eller i kjøleskap over natten.