Piratpasta med karri-yoghurt

  • 8 nye retter
  • Enkel

Enkel pastasalat til små pirater – med laks og en digg karri-yoghurtdressing.

INGREDIENSER

  • 750 g pastaskruer, fullkorn*
  • 1250 g laksefilet eller fiskekaker*
  • 1,25 stk agurk
  • 5 stk tomater
  • 5 stk hjertesalat (eller annen bladsalat)
  • 20 ss yoghurt naturell*
  • 2,5 stk lime, saften
  • 2,5 ts karripulver
  • 5 ss honning* (eller agave/lønnesirup for barn under 1 år)

SLIK GJØR DU

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  2. Kok laksen i saltet vann i 5-6 minutter, eller til den flaker seg.
  3. Avkjøl laks og pasta.
  4. Del agurk og tomat i små terninger. Riv salaten i mindre biter.
  5. Bland yoghurt med lime, karri og honning/sirup.
  6. Bland alle ingrediensene i en stor salatbolle. Sett kaldt til servering.
  Tips:
  • Fiskekaker kan brukes i stedet for laks for en rimeligere variant.
  • Bruk gjerne andre grønnsaker, for eksempel stangselleri, vårløk, sukkererter eller paprika.
  • Du kan gjerne bruke frossen fisk, isåfall kan den først tines raskt i lunkent vann i ca. 20 minutter, eller i kjøleskap over natten.
Allergener: Melk/laktose: Bruk laktosefri yoghurt ved laktoseintoleranse eller plantebasert yoghurt ved melkeproteinallergi. Hvete/gluten: Bruk glutenfri pasta. Fisk: Kan erstattes med f.eks. kikerter, kokt skinke eller kylling. Honning: OBS - husk at barn under 1 år ikke skal gis honning. Kan fint sløyfes eller erstattes med lønnesirup/agavesirup.