Plukkfisk

Plukkfisk

  • 8 nye retter
  • Enkel

En mild og tradisjonell fiskerett, hvor du lett kan få brukt opp rester av kokte poteter og fisk.

INGREDIENSER

  • 10 stk melne poteter
  • 1200 g sei eller torsk (fersk eller frossen)*
  • 2,5 stk purreløk
  • 5 ss myk eller flytende margarin*
  • 8 dl lettmelk*
  • 1,25 ts salt
  • 20 drag pepper
  • 10 stk flatbrød til servering

SLIK GJØR DU

  1. Skrell poteter og del dem i terninger.
  2. Kok potetene i en stor kjele med vann til de er møre.
  3. Kok opp vann og salt i en stor kjele. La fisken trekke i 6-8 minutter eller til den flaker seg. Rens evt. for skinn og bein.
  4. Vask og rens purreløk og skjær den i tynne strimler.
  5. Fres purreløk i litt margarin eller olje på middels varme i en stekepanne, sett til side.
  6. Hell vannet av potetene. Mos dem sammen med myk margarin og melk, juster mengden melk til ønsket konsistens.
  7. Bland fiskebitene og purreløken inn i potetmosen, tilsett med salt og pepper.
  8. Server gjerne med flatbrød til.
  Tips:
  • Poteter kan skrelles dagen i forveien for å spare tid.
  • Frosne fiskefileter kan raskt tines i lunkent vann eller over natten i kjøleskapet.
  • Bruk helst melne potetsorter som Mandelpotet, Pimpernel eller Beate.
  • Du kan gjerne bruke rester av kokte poteter og fisk i denne retten.
  • Hvis du vil tilsette flere grønnsaker, kan du f.eks. blande inn kokte gulrøtter eller grønne erter.
Allergener: Fisk: Kan erstattes med annen proteinkilde som f.eks egg. Melk/laktose: Bruk laktosefri melk og margarin ved laktoseintoleranse og plantebasert melk og margarin ved melkeproteinallergi. Soya: Bruk margarin uten soya.