Plukkfisk
En mild og tradisjonell fiskerett, hvor du lett kan få brukt opp rester av kokte poteter og fisk.
INGREDIENSER
- 10 stk melne poteter
- 1200 g sei eller torsk (fersk eller frossen)*
- 2,5 stk purreløk
- 5 ss myk eller flytende margarin*
- 8 dl lettmelk*
- 1,25 ts salt
- 20 drag pepper
- 10 stk flatbrød til servering
SLIK GJØR DU
- Skrell poteter og del dem i terninger.
- Kok potetene i en stor kjele med vann til de er møre.
- Kok opp vann og salt i en stor kjele. La fisken trekke i 6-8 minutter eller til den flaker seg. Rens evt. for skinn og bein.
- Vask og rens purreløk og skjær den i tynne strimler.
- Fres purreløk i litt margarin eller olje på middels varme i en stekepanne, sett til side.
- Hell vannet av potetene. Mos dem sammen med myk margarin og melk, juster mengden melk til ønsket konsistens.
- Bland fiskebitene og purreløken inn i potetmosen, tilsett med salt og pepper.
- Server gjerne med flatbrød til.
- Poteter kan skrelles dagen i forveien for å spare tid.
- Frosne fiskefileter kan raskt tines i lunkent vann eller over natten i kjøleskapet.
- Bruk helst melne potetsorter som Mandelpotet, Pimpernel eller Beate.
- Du kan gjerne bruke rester av kokte poteter og fisk i denne retten.
- Hvis du vil tilsette flere grønnsaker, kan du f.eks. blande inn kokte gulrøtter eller grønne erter.