SCONES

  • Brød og rundstykker
  • Enkel

Scones er en type rundstykker det er raskt å lage fordi det blir brukt bakepulver i deigen istedenfor gjær, og de trenger derfor ikke heve før du steker dem. De får en litt annen konsistens enn rundstykker bakt med gjær. Scones smaker best helt nybakt.

Porsjoner = antall scones

INGREDIENSER

  • 2,5 dl sammalt hvete
  • 2,2 dl hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 0,5 dl solsikkekjerner (valgfritt)
  • 2,5 dl skummet kulturmelk, lettmelk eller vann
  • 2,5 ss flytende margarin eller olje

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen mel, bakepulver og eventuelt solsikkekjerner i en bakebolle.
  2. Tilsett melk/vann og margarin/olje og bland sammen til en jevn deig. Deigen skal ikke arbeides så mye at den blir seig.
  3. Ta deigen ut av bollen og del den i seks like deler. Form seks runde leiver, ca. 2 cm tykke, og legg på en bakeplate med bakepapir.
  4. Dypp en kniv i mel og lag et dypt kryss i hver leiv slik at det er enkelt å bryte dem fra hverandre når de er ferdig stekt.
  5. Stekes på 250 °C midt i ovnen i ca. 8–10 minutter. Stek til de er gylne. Avkjøl på rist og bryt dem fra hverandre.
Skriv ut oppskriften (20 porsjoner)    Allergener: Hvete/gluten, melk/laktose (ved bruk av melk), soya (finnes i flytende margarin)