SCONES
Scones er en type rundstykker det er raskt å lage fordi det blir brukt bakepulver i deigen istedenfor gjær, og de trenger derfor ikke heve før du steker dem. De får en litt annen konsistens enn rundstykker bakt med gjær. Scones smaker best helt nybakt.
Porsjoner = antall scones
INGREDIENSER
- 2,5 dl sammalt hvete
- 2,2 dl hvetemel
- 1 ss bakepulver
- 0,5 dl solsikkekjerner (valgfritt)
- 2,5 dl skummet kulturmelk, lettmelk eller vann
- 2,5 ss flytende margarin eller olje
SLIK GJØR DU
- Bland sammen mel, bakepulver og eventuelt solsikkekjerner i en bakebolle.
- Tilsett melk/vann og margarin/olje og bland sammen til en jevn deig. Deigen skal ikke arbeides så mye at den blir seig.
- Ta deigen ut av bollen og del den i seks like deler. Form seks runde leiver, ca. 2 cm tykke, og legg på en bakeplate med bakepapir.
- Dypp en kniv i mel og lag et dypt kryss i hver leiv slik at det er enkelt å bryte dem fra hverandre når de er ferdig stekt.
- Stekes på 250 °C midt i ovnen i ca. 8–10 minutter. Stek til de er gylne. Avkjøl på rist og bryt dem fra hverandre.