SEIBURGERE
Denne fiskeburgeren er rask å lage. Smaken kan varieres ved å tilsette hvitløk og forskjellige finhakkede urter. Server burgeren på en skive grovt brød, i grove burgerbrød med salatgrønnsaker, løkringer og ovnsstekte potetbåter, eller som en tradisjonell middag med kokte poteter, råkost eller kokte grønnsaker og yoghurt naturell, lettrømme eller kesam/kvarg.
INGREDIENSER
- 900 g seifilet, i biter
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 2,5 ss potetmel
- 3 ss løk, finhakket
- 3 fedd hvitløk (valgfritt)
- 3 ss gressløk/timian finklipt (valgfritt)
- 2,25 dl iskald lettmelk/vann
- 3 ss flytende margarin
SLIK GJØR DU
- Kjør fiskekjøttet raskt i en matprosessor.
- Tilsett salt, pepper, potetmel og løk og kjør noen få sekunder.
- Tilsett melken. Kjør farsen bare noen få sekunder til, ellers blir den finmalt.
- Form farsen til 12 kaker med en spiseskje som er dyppet i kaldt vann. Trykk dem flate.
- Varm margarinen i en stekepanne. Stek seiburgerne pent brune på begge sider ved middels varme.