
SKATTEKISTE MED LAKS
Denne klassikeren er elsket av både små og store, og er like enkel å lage ute som inne. La alle lage sine egne « havets skattekister» med sine favoritter.
INGREDIENSER
- 1250 g laks, kuttet i terninger
- 20 ss rapsolje
- 5 stk gulrøtter, kuttet i skiver
- 2,5 stk purreløk, kuttet i skiver
- 2,5 bunt bladpersille, revet fra hverandre
- 10 ark aluminiumsfolie, som fylles med fisk og grønnsaker
SLIK GJØR DU
-
Forvarm ovnen til 180 grader eller varm opp grillen til middels varme.
-
Kutt laks i terninger, cirka 2 x 2 cm.
-
Kutt gulrøtter og purreløk i skiver, og riv bladpersille fra hverandre.
-
Finn frem fire ark aluminiumfolie. Ha en ss rapsolje i midten av hver av arkene, og ha deretter i oppkuttet laks og grønnsaker. Topp med en ny ss olje, og pakk folien forsiktig sammen.
-
Ha det fylte folie i ovnen eller på grillen i cirka 10 minutter, til fisken er klar og grønnsakene er møre. Spis rett fra «skattekisten», eller hvelv det hele over på en tallerken.