SKATTEKISTE MED LAKS

  • Varme retter
  • Enkel
  • under 20 minutter

Denne klassikeren er elsket av både små og store, og er like enkel å lage ute som inne. La alle lage sine egne « havets skattekister» med sine favoritter.

INGREDIENSER

  • 1250 g laks, kuttet i terninger
  • 20 ss rapsolje
  • 5 stk gulrøtter, kuttet i skiver
  • 2,5 stk purreløk, kuttet i skiver
  • 2,5 bunt bladpersille, revet fra hverandre
  • 10 ark aluminiumsfolie, som fylles med fisk og grønnsaker

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 180 grader eller varm opp grillen til middels varme.

  2. Kutt laks i terninger, cirka 2 x 2 cm.

  3. Kutt gulrøtter og purreløk i skiver, og riv bladpersille fra hverandre.

  4. Finn frem fire ark aluminiumfolie. Ha en ss rapsolje i midten av hver av arkene, og ha deretter i oppkuttet laks og grønnsaker. Topp med en ny ss olje, og pakk folien forsiktig sammen.

  5. Ha det fylte folie i ovnen eller på grillen i cirka 10 minutter, til fisken er klar og grønnsakene er møre. Spis rett fra «skattekisten», eller hvelv det hele over på en tallerken.

Oppskrift og bilde er hentet fra Lerøy.   Tips! Her er det virkelig bare fantasien som setter grenser. Prøv dere frem med ulike fiskeslag, grønnsaker, krydder og urter. Bruk gjerne rester hvis dere har det. Utfordre gjerne barna på å lage en fargerik og fin skattekiste med varierte grønnsaker og fisk. Kanskje de vil prøve noe de ikke har smakt før? Allergener: Fisk. Kan byttes ut med f.eks erter eller bønner ved allergi.