Tacogryte
Dette er en god og varmende gryte som barna gjerne kan være med på å tilberede, og den er helt fri for allergener. Lag gjerne opp et stort glass med krydderblanding så har dere til senere.
INGREDIENSER
- 3 dl fullkornsris
- 1 stk gul løk
- 1 stk paprika
- 1 stk søtpotet
- 3 dl vann
- 1 boks hermetiske tomater (1 boks/pakke = ca 400g)
- 1 ss tomatpuré
- 1 boks maiskorn (1 boks = ca 160g)
- 1 pakke kidneybønner eller svarte bønner, ferdig kokt (1 pakke = ca 400g)
- 1 ts spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts chilipulver
- 1 ts kanel
SLIK GJØR DU
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Skrell løk og søtpotet.
- Finhakk løk og skjær søtpotet og paprika i små terninger.
- Stek løken i olje på middels varme i en stor gryte.
- Ha i søtpotet, paprika og krydder og fres videre et par minutter.
- Tilsett vann, hakkede tomater og tomatpuré.
- La alt koke på middels varme i 20–25 minutter, til grønnsakene er møre. Tilsett eventuelt mer vann om nødvendig.
- Skyll bønnene og maisen godt og ha dem i gryten mot slutten av koketiden.
- Smak til og server sammen med fullkornsris.
Tips
Server gjerne med en skvis lime og lettrømme til.
Du kan bestille råvarer til denne retten direkte fra Oda.no