Fiskesuppe

Thai kokos fiskesuppe

  • 10 nye retter
  • Enkel

Dette er en mild og smakfull fiskesuppe med asiatisk vri.

INGREDIENSER

  • 400 g sei, fersk eller frossen
  • 400 g laks, fersk eller frossen
  • 5 dl kokosmelk (1 boks = ca 4 dl)
  • 150 g gulrøtter
  • 150 g rødløk
  • 150 g sellerirot
  • 2,5 terning grønnsaksbuljong
  • 12,5 dl vann
  • 0,5 stk lime
  • 5 ss rapsolje
  • 5 ts currypaste

SLIK GJØR DU

 
  • Skjær fisk i terninger
  • Vask og skrell grønnsakene til terninger. Skjær så gulrot og sellerirot i tynne skiver, og rødløk i båter.
  • Fres currypaste i olje på middels varme i en stor gryte.
  • Tilsett grønnsakene og surr i 2-3 min.
  • Tilsett vann og buljong og la koke til grønnsakene er møre (ca 7-8 min)
  • Tilsett kokosmelk og fisk, kok opp og la fisken trekke til den er ferdig (ca 3 min)
  • Smak til med lime før servering.
Tips
  • Det går fint an å bruke andre grønnsaker og fiskeslag i denne retten.
  • Server gjerne med frisk koriander og fullkornsris eller grovt brød til.
  • Hvis du ikke har tilgang på currypaste kan du fint erstatte den med finhakket chili og ingefær.
  Du kan bestille råvarer til denne retten direkte fra Oda.no Allergener: Fisk - kan erstattes med kikerter, kylling eller tofu. Selleri - kan droppes eller erstattes med potet. Noen typer buljong inneholder selleri og hvete. Sjekk også currypaste for allergener, noen typer kan inneholde f.eks fiskesaus.