Thai kokos fiskesuppe
Dette er en mild og smakfull fiskesuppe med asiatisk vri.
INGREDIENSER
- 400 g sei, fersk eller frossen
- 400 g laks, fersk eller frossen
- 5 dl kokosmelk (1 boks = ca 4 dl)
- 150 g gulrøtter
- 150 g rødløk
- 150 g sellerirot
- 2,5 terning grønnsaksbuljong
- 12,5 dl vann
- 0,5 stk lime
- 5 ss rapsolje
- 5 ts currypaste
SLIK GJØR DU
- Skjær fisk i terninger
- Vask og skrell grønnsakene til terninger. Skjær så gulrot og sellerirot i tynne skiver, og rødløk i båter.
- Fres currypaste i olje på middels varme i en stor gryte.
- Tilsett grønnsakene og surr i 2-3 min.
- Tilsett vann og buljong og la koke til grønnsakene er møre (ca 7-8 min)
- Tilsett kokosmelk og fisk, kok opp og la fisken trekke til den er ferdig (ca 3 min)
- Smak til med lime før servering.
- Det går fint an å bruke andre grønnsaker og fiskeslag i denne retten.
- Server gjerne med frisk koriander og fullkornsris eller grovt brød til.
- Hvis du ikke har tilgang på currypaste kan du fint erstatte den med finhakket chili og ingefær.