Taco med fisk

Torsketaco

  • 10 nye retter
  • Enkel

En rask og enkel tacovariant med fisk og grønnsaker. Dette er en super rett å prøve for barn som trenger å øve seg på å like torsk.

INGREDIENSER

  • 800 g hvit fiskefilet (f.eks torsk, sei)
  • 10 stk tortillalefser, fullkorn
  • 1 stk isbergsalat
  • 400 g agurk (1 agurk = ca 300g)
  • 400 g mais (1 boks = ca 160g)
  • 10 ss lettrømme
  • 5 ss tacokrydder
  • 10 ss rapsolje til steking

SLIK GJØR DU

  1. Skjær fisk i terninger
  2. Skjær agurk i terninger, riv salatblader, hell vannet av maisen, og legg i skåler.
  3. Varm litt olje i en stor stekepanne. Stek fiskebitene på middels varme i 3-4 minutter.
  4. Krydre fisken med tacokrydder.
  5. Varm tortillalefsene etter anvisning på pakken
  6. Server fisken i lefser sammen med grønnsakene og rømme. 

Tips
  • Du kan bruke potetlomper istedenfor tortillalefser
  • Lime, frisk koriander og syltet rødløk passer fint som tilbehør 
  • Dersom du lager mange porsjoner kan du ovnsbake serveringsstykker i stekeovn, på 180 grader i ca 15 min.
  • Lag gjerne tacokrydderet selv. Lag litt ekstra, så har dere til flere anledninger.  Til 1 dl krydder (ca 6-7 ss): 2 ss malt koriander, 2 ss spisskummen, 1 ss paprika, 1 ts cayennepepper, 1 ts oregano, 1 ts salt.
  Du kan bestille råvarer til denne retten direkte fra Oda.no Allergener: Hvete/gluten - bytt til glutenfrie tortillalefser. Laktose - bruk laktosefri rømme. Melk - bruk plantebasert rømme. Fisk - kan byttes ut med f.eks bønner.