Torsketaco
En rask og enkel tacovariant med fisk og grønnsaker. Dette er en super rett å prøve for barn som trenger å øve seg på å like torsk.
INGREDIENSER
- 800 g hvit fiskefilet (f.eks torsk, sei)
- 10 stk tortillalefser, fullkorn
- 1 stk isbergsalat
- 400 g agurk (1 agurk = ca 300g)
- 400 g mais (1 boks = ca 160g)
- 10 ss lettrømme
- 5 ss tacokrydder
- 10 ss rapsolje til steking
SLIK GJØR DU
- Skjær fisk i terninger
- Skjær agurk i terninger, riv salatblader, hell vannet av maisen, og legg i skåler.
- Varm litt olje i en stor stekepanne. Stek fiskebitene på middels varme i 3-4 minutter.
- Krydre fisken med tacokrydder.
- Varm tortillalefsene etter anvisning på pakken
- Server fisken i lefser sammen med grønnsakene og rømme.
- Du kan bruke potetlomper istedenfor tortillalefser
- Lime, frisk koriander og syltet rødløk passer fint som tilbehør
- Dersom du lager mange porsjoner kan du ovnsbake serveringsstykker i stekeovn, på 180 grader i ca 15 min.
- Lag gjerne tacokrydderet selv. Lag litt ekstra, så har dere til flere anledninger. Til 1 dl krydder (ca 6-7 ss): 2 ss malt koriander, 2 ss spisskummen, 1 ss paprika, 1 ts cayennepepper, 1 ts oregano, 1 ts salt.