Vegetarlasagne

Vegetarlasagne

  • Varme retter
  • Enkel
  • 1t 15 min

Denne vegetarlasagnen er proppfull av gode råvarer, og er en ekte matredder-rett. Er kjøleskapet fullt av middagsrester eller slappe grønnsaker så er dette en ypperlig anledning til å få brukt dem opp!

INGREDIENSER

  • 4 ss flytende margarin
  • 2 stk løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 kg diverse grønnsaker som f.eks revet gulrot, squash, pastinakk, søtpotet, bønner, sopp
  • 4 boks hakkede tomater
  • 2 ts basilikum, tørket
  • 2 ts timian, tørket
  • 2 ts oregano, tørket
  • 6 ss flytende margarin
  • 8 ss siktet hvetemel/glutenfritt mel
  • 14 dl lettmelk
  • 10 dl revet ost
  • 2 ts revet muskat, malt
  • 1 pk lasagneplater
  • 2 dl revet ost til gratineringen

SLIK GJØR DU

Tomatsaus:
  1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. 
  2. Skyll, skrell og riv grønnsaker på rivjern, eller i foodprosessor.
  3. Varm flytende margarin i en gryte på middels sterk varme. 
  4. Surr løken et par minutter til den blir blank og myk. 
  5. Tilsett hvitløk og stek i ca. 1 minutt mens du rører.
  6. Tilsett grønnsakene, hakkede tomater, basilikum, oregano, timian, salt og pepper.
  7. Tilsett litt vann dersom det trengs mer fuktighet.
  8. La sausen småkoke på svak varme i minst 10 minutter. Jo lenger den putrer, jo bedre blir smaken.
  Ostesaus:
  1. Smelt flytende margarin i en kjele på middels sterk varme. 
  2. Rør inn melet med en visp til en tykk og klumpfri masse. 
  3. Spe med melk, litt etter litt, til en jevn og fin hvit saus. 
  4. Tilsett revet ost og la osten smelte i sausen. 
  5. Rør om og smak til med muskat, salt og pepper. 
  Lasagne:
  1. Varm opp ovnen til 200 grader. 
  2. Smør en ildfast form med flytende margarin
  3. Start med et lag tomatsaus
  4. Legg på lasagneplater
  5. Dekk platene med ostesaus
  6. Fortsett med å legge lag på lag og avslutt med ostesaus på toppen
  7. Dryss over revet ost og stek i ovnen på midterste rille i 30 minutter
  Oppskrift og bilde fra Mills Allergener: Melk/Laktose: Bruk laktosefri melk ved laktoseintoleranse, eller plantebasert melk ved melkeallergi. Velg flytende margarin uten melk. Hvete/Gluten: Bruk glutenfritt mel og glutenfri lasagneplater ved glutenallergi.