FALAFEL I TORTILLA
Falafel er en vegetarisk matrett fra Midtøsten, og er laget av kikerter. De passer godt i wraps og pitabrød, gjerne med salat og Tzatsiki som dressing.
INGREDIENSER
- 10 stk tortillalefser, gjerne grove
- 2 bokser hermetiske kikerter
- 1 ts spisskummen
- 2 ss potetmel
- 1 stk egg
- 0,5 ts salt
SLIK GJØR DU
- Hell vannet av kikertene og skyll dem godt
- Bland alle ingrediensene i en matprosessor eller med en stavmikser. Kjør til en jevn og glatt masse.
- Form flate boller etter ønsket størrelse. Bruk litt vann på hendene om det blir klissete.
- Stek bollene gylne i en varm stekepanne med olje. Bollene kan også stekes i stekeovn på 200 °C, i 15–20 min til de er gylne. Pensle bakepapiret med litt olje før du legger på bollene. Snu de en gang underveis.
- Fordel falafel, blandet salat og gjerne tsatziki i tortillalefsene og rull dem fast sammen.