FISKEBOLLER I HVIT SAUS

  • Varme retter
  • Enkel

Fiskeboller er en rimelig rett som er enkel å tilberede til mange. Server fiskebollene med kokte poteter og grønnsaker.

INGREDIENSER

  • 4 ss flytende margarin
  • 4 ss hvetemel
  • 4 dl fiskebollekraft
  • 8 dl lettmelk
  • 2 bokser fiskeboller
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

SLIK GJØR DU

  1. Vask potetene, kok dem møre, i 15-30 minutter (tid avhenger av type og størrelse). Gjør klar grønnsakene til koking.
  2. Varm opp flytende margarin i en kjele på svak varme. Tilsett mel og rør godt. Hell i fiskebollekraft, litt om gangen.
  3. Tilsett melk, litt om gangen, og kok opp under omrøring. Rør sausen slik at den blir glatt og jevn.
  4. La sausen småkoke i ca. 3 minutter. Smak til sausen med salt og pepper.
  5. Legg fiskebollene i sausen og la dem bli gjennomvarme før servering, ca. 5 minutter.
  6. Kok grønnsakene til de er passe myke
NB! Husk poteter og grønnsaker til servering Skriv ut oppskriften (10 porsjoner)   Oppskriften er hentet fra Helsedirektoratets Bra mat i barnehagen TIPS: Revet muskat eller karri er godt i sausen. Karri røres inn sammen med hvetemelet. ALLERGENER: fisk, melk, laktose, hvete, gluten og soya (finnes i flytende margarin)