FISKEGRATENG MED GRØNNSAKER
Dette er en enkel fiskegrateng som er rask å lage. Istedenfor å lage hvit saus, visper du sammen en eggestand og heller over fisken. Både hvit og rød fisk kan brukes, rå eller kokt. Man kan bruke rester av kokte grønnsaker eller frossen grønnsaksblanding.
INGREDIENSER
- 6 stk egg
- 4 ss hvetemel
- 7 dl lettmelk
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 0,5 ts revet muskatnøtt
- 3 dl hvitost(gjerne nøkkelhullsmerket), revet
- 600 gr kokt eller rå fisk
- 1000 gr grønnsaker
SLIK GJØR DU
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Fordel grønnsaker og fisk i en smurt langpanne eller stor ildfast form. Frosne grønnsaker kan tilsettes frosne uten opptining på forhånd.
- Visp sammen egg, hvetemel, melk, salt og krydder i en bolle.
- Hell eggeblandingen over grønnsakene og fisken. Strø revet ost på toppen.
- Stek gratengen på nederste rille i stekeovnen, til den er blitt litt brun oppå, ca. 20 minutter. Bruker du frosne grønnsaker, må du beregne ca. 30 minutter.
- Server med kokte poteter eller grovt brød.
Skriv ut oppskriften (10 porsjoner)
Oppskriften er hentet fra Helsedirektoratets Bra mat i barnehagen
Allergener: Fisk, egg, hvete, melk