SCONES

Scones er en type rundstykker det er raskt å lage fordi det blir brukt bakepulver i deigen istedenfor gjær, og de trenger derfor ikke heve før du steker dem. De får en litt annen konsistens enn rundstykker bakt med gjær. Scones smaker best helt nybakt. Porsjoner = antall scones

Les mer

HORN

Horn er dekorative og kan fylles med tynne skiver av ost og skinke eller en skje med litt tykt pizzafyll før du ruller dem sammen. Ikke fyll hornene for fulle, det renner lett ut. Fylte horn er god og lettvint turmat. Bruk litt ekstra hvetemel dersom deigen blir bløt. Porsjoner = antall horn

Les mer

RUNDSTYKKER

Disse grove rundstykkene kan varieres ved at deigen blir tilsatt solsikkekjerner eller sesamfrø. Tørkede urter, for eksempel 1–2 ts timian, oregano eller basilikum, smaker også godt. Strø gjerne litt krydder, frø eller havregryn over før du steker rundstykkene. Porsjoner = antall rundstykker

Les mer

HAVREGRYNSBRØD

Havregryn gir saftig og godt brød. Enda saftigere blir det om du blander inn revet gulrot. Bruk litt ekstra hvetemel dersom deigen blir bløt. Porsjoner = antall brød    

Les mer

KJØLESKAPSGRØT

Kjøleskapsgrøt lages dagen i forveien og godgjøres i kjøleskapet over natten. Du kan benytte væske som du har tilgjengelig; melk, vann, juice, kvarg/kesam og yoghurt smaker godt. Dersom dere har bananer som begynner å bli gamle, kan disse moses og brukes i grøten. Da tilføres grøten søtsmak, og man unngår matsvinn. Server med oppkuttet frukt […]

Les mer

BYGGRYNSGRØT

Bygg er et fantastisk kornslag som dessverre ikke får så mye oppmerksomhet. Det er næringsrikt og sunt, proppfullt av fiber og en rekke gode mineraler. Server gjerne grøten med litt frisk oppskåret frukt, bær eller syltetøy med lite sukker. Server lett eller skummet melk ved siden av.

Les mer

FROKOSTBLANDING MED PUFFET HAVRE

Server frokostblandingene med lett- eller skummet melk, surmelk eller naturell yoghurt, og gjerne friske bær, skivet banan eller annen frukt.

Les mer

GROVE PANNEKAKER

Pannekaker er en barnefavoritt. Gjør pannekakene mer næringsrike ved å bytte ut noe av hvetemelet med sammalt mel. Fyll dem gjerne med sesongens frukt og bær, eller bruk brune bananer.

Les mer

HUMMUS

Dypp oppkuttede grønnsaker i denne dippen eller server dippen som tilbehør til varmretter eller som pålegg på grove brødskiver.

Les mer

GOD MORGEN GRØT

Grove grøter kan være en god erstatning for et brødmåltid.

Les mer

« Forrige sideNeste side »