SEIBURGERE

Denne fiskeburgeren er rask å lage. Smaken kan varieres ved å tilsette hvitløk og forskjellige finhakkede urter. Server burgeren på en skive grovt brød, i grove burgerbrød med salatgrønnsaker, løkringer og ovnsstekte potetbåter, eller som en tradisjonell middag med kokte poteter, råkost eller kokte grønnsaker og yoghurt naturell, lettrømme eller kesam/kvarg. Frossen sei i blokk […]

Les mer

FISK PÅ SPINATSENG

Spinat gjør at denne fiskeretten får en mild og god smak. Du kan bruke både rød og hvit fisk, enten fersk eller frossen. Server sammen med kokte poteter, kokte byggryn, naturris eller fullkornsris eller grovt brød.

Les mer

FISKEGRATENG MED GRØNNSAKER

Dette er en enkel fiskegrateng som er rask å lage. Istedenfor å lage hvit saus, visper du sammen en eggestand og heller over fisken. Både hvit og rød fisk kan brukes, rå eller kokt. Man kan bruke rester av kokte grønnsaker eller frossen grønnsaksblanding.

Les mer

FISKESUPPE

I denne fiskesuppen kan du bruke alle typer fisk, både hvit og rød. Det viktigste er at fisken er fri for bein. Du kan også bruke fiskeboller eller fiskepudding. Fiskebollekraften kan erstatte noe av vannet. Du kan også bruke fiskesuppe fra pose og tilsette biter av friske/frosne grønnsaker og fersk fisk eller fiskeboller/fiskepudding. Server suppen […]

Les mer

LINSESUPPE

I denne linsesuppen er det brukt røde linser. Dette gir suppen fin farge. Men andre linser kan også brukes. Alle linsetyper har kort koketid, ca. 20 minutter. Server suppen med grovt brød eller rundstykker. Dette er sunn og billig mat.

Les mer

GRØNNSAKSUPPE

Grønnsaksuppe kan lages både av friske og frosne grønnsaker. Tilsetter du byggryn i suppen, blir den mer mettende – dessuten veldig god. Byggrynene må legges i vann over natten før de skal kokes. I stedet for byggryn kan du tilsette en boks kikerter.

Les mer

FALAFEL I TORTILLA

Falafel er en vegetarisk matrett fra Midtøsten. De små «kjøttbollene» inneholder ikke kjøtt, men er laget av kikerter. De passer godt i wraps og pitabrød eller i salater. Tzatsiki er godt som tilbehør (se oppskrift under snacks). Vi anbefaler grove tortillalefser

Les mer

WRAPS MED LAKS ELLER KYLLING

Wraps er fylte hvete-, mais- eller potetlefser, og de kan fylles med det meste. Bruk gjerne friske eller tørkede urter, f.eks. basilikum, oregano eller timian. Vi anbefaler grove varianter.

Les mer

PASTASALAT

Pastasalat er raskt og enkelt å lage. Du kan bruke andre grønnsaker enn det som står i oppskriften, for eksempel vårløk eller revet gulrot. I stedet for kylling kan du bruke biter av skinke, hermetisk tunfisk, reker eller belgfrukt (linser eller bønner). Server pastasalaten sammen med grovt brød.

Les mer

SCONES

Scones er en type rundstykker det er raskt å lage fordi det blir brukt bakepulver i deigen istedenfor gjær, og de trenger derfor ikke heve før du steker dem. Hele prosessen er unnagjort på under en halv time. De får en litt annen konsistens enn rundstykker bakt med gjær. Tilsetter du et par fedd presset […]

Les mer

« Forrige sideNeste side »