En enkel, populær rett med velkjente, milde smaker. Denne ovnsbakte torsken med hvit saus og grønnsaker blir fort en favoritt både hos store og små.
Vafler, boller og muffins inneholder ofte mye sukker, og bør ikke serveres så ofte i barnehagen. Ved noen spesielle markeringer som for eksempel 17. mai og juleavslutning kan det likevel passe med slike matretter. Derfor har vi samlet noen gode, smakfulle oppskrifter som samtidig har en litt sunnere vri.
Boller inneholder ofte mye sukker, og bør ikke serveres så ofte i barnehagen. Ved noen spesielle markeringer, som for eksempel 17. mai og juleavslutning, kan det likevel passe med noe ekstra godt. Derfor finner du her en oppskrift på gode boller, med en sunnere vri.
Havregryn gir vaflene god smak og konsistens. Dessuten inneholder havre det sunne, umettede fettet. Bruk gjerne også olje eller flytende margarin, eventuelt smeltet plantemargarin.
Dypp oppkuttede grønnsaker i disse dippene eller server dipp som tilbehør til varmretter eller som pålegg på grove brødskiver
Smoothier kan lages i blender, matprosessor eller hurtigmikser. Det blir best smak dersom frukt og bær er godt modne.
Lag fruktsalat av sesongens frukt og bær, enten to eller flere sorter i blanding. Den blir best hvis frukten er godt moden. Beregn ca. 1 frukt per barn. Server fruktsalaten nylaget, gjerne med litt vaniljekesam/vaniljekvarg eller yoghurt naturell. Tilsett eventuelt litt rosiner og hakkede nøtter.
Det er mye mat i denne pizzaen som har en tykk, saftig bunn som inneholder grovt mel. Du kan bruke annet fyll enn det som står i oppskriften, og her er det bare fantasien som setter grenser. Bruk for eksempel løk, tomat, squash, paprika, sopp, ananas, skinke eller karbonadedeig. Server gjerne litt salat sammen med […]
En klassisk bolognesesaus inneholder rikelig med findelte grønnsaker. Dette er en smart måte å få barna til å spise grønnsaker. Sausen kan lages både med og uten kjøtt. Server med nykokt fullkornspasta eller grovt brød.
Det tar litt tid å skjære opp alt som skal i en lapskaus, men når det først er gjort, er dette lettvint mat å servere til mange. Istedenfor friske grønnsaker kan du bruke en frossen grønnsaksblanding. Til lapskaus passer mørt kjøtt av svin, storfe eller lam. Rester av ulike typer kjøtt kan også brukes. Server […]